Noutati privind tipurile de transplant de organe si tesuturi din Romania

24/10/2014

Noutati privind tipurile de transplant de organe si tesuturi din Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/noutati-privind-tipurile-de-transplant-de-organe-si-tesuturi-din-romania/

transplantIn cadrul Congresului Romtransplant 2014,care se va derula in perioada  29 octombrie Р01 noiembrie, la World Trade Center din Bucuresti , se va prezenta situatia actuala a principalelor tipuri de transplant din Romania (renal, hepatic, cardiac, medular, tisular etc.), rezumandu-se din punct de vedere stiintific bilantul unei activitati ajunse la un nivel considerat european.

 De asemenea, in urma analizei rezultatelor obtinute pana in acest moment, se vor stabili directiile de dezvoltare pe termen scurt si lung si metodele de implementat pentru atingerea obiectivelor respective.

La Congres vor fi prezenti, alaturi de cei mai importanti lideri de opinie din Romania din medicina de transplant, invitati straini, care isi vor prezenta propria experienta si cu care se va realiza un util schimb de informatii stiintifice.

Contributii importante vor aduce specialisti din SUA, Italia, Croatia si Republica Moldova, in special in domeniul transplantului renal si hepatic, conturand astfel o imagine precisa a stadiului actual al transplantologiei mondiale, cu care experienta romaneasca trebuie sa fie permanent in consonanta.

“Ca de fiecare data, la Congresul Romtransplant participa invitati de marca de peste hotare, care vor prezenta ultimele noutati in materie de transplant din centrele pe care le reprezinta. Mentionam in mod special prezenta profesorului Francis Delmonico, unul din “parintii” transplantului de organe si tesuturi la nivel mondial, care a sprijinit enorm eforturile Agentiei Nationale de Transplant pentru imbunatatirea legislatiei romanesti in domeniul transplantului si pentru cresterea numarului de donatori. Prezenta sa la Bucuresti pentru a patra oara certifica faptul ca Romania se afla pe drumul cel bun in activitatea de transplant. Este o recunoastere a progreselor care s-au facut, mai ales incepand din anul 2013, si o sustinere a modului in care este organizata activitatea de transplant in Romania.” a declarat Prof. Dr. Irinel Popescu, Presedintele Congresului Romtransplant 2014.

“Ca noutati stiintifice mentionam aparitia aparatelor de perfuzie extracorporeala a organelor prelevate, inainte de implantarea in organismul primitorului, noi protocoale de imunosupresie (mai eficiente si mai bine tolerate) si recent aparuta medicatie impotriva virusului hepatitic C, care da sperante mult mai mari bolnavilor transplantati cu infectie virala C.”, a mai adaugat acesta.

Cu ocazia Congresului Romtransplant 2014, va avea loc o Conferinta de presa despre Actualitatile in transplantul de organe si tesuturi din Romania, organizata miercuri, 29 octombrie 2014, ora 15.00, la World Trade Center din Bucuresti, Sala Montreal – etaj 1.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: