Noul Institut al Inimii din Targu Mures ar putea fi gata in 2026

27/09/2022

Noul Institut al Inimii din Targu Mures ar putea fi gata in 2026

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/noul-institut-al-inimii-din-targu-mures-ar-putea-fi-gata-in-2026/

Dr. Horatiu Suciu, seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara din cadrul Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant (IUBCvT) Targu Mures spera ca in anul 2026, aceasta unitate sa se mute in casa noua. Potrivit medicului, se lucreaza la elaborarea studiului de fezabilitate pentru noua cladire.

“Din punct de vedere tehnic, noul Institut al Inimii va fi o cladire noua in apropierea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures. Practic va fi conectat printr-o legatura (…) Suntem in plin proces de elaborare a studiului de fezabilitate, acesta va fi terminat pana la sfarsitul anului, firma care elaboreaza de studiul de fezabilitate are 90 de zile sa incheie (…) dupa aceea va fi licitatia pentru proiect si de executie. Noi consideram ca suntem in grafic, daca putem spune asa, si sa prindem acest tren (PNRR n.r.) care este esential pentru noi ca si comunitate si in primul rand pentru pacientii nostri (…) Acest nou institut va avea patru sali de operatie, trei sali de angiografie, 30 de paturi de terapie intensiva si va trata toate patologiile in domeniu care se trateaza in acest moment la nivel european si la mondial, la cel mai inalt nivel de profesionalism”, a declarat dr Horatiu Suciu, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citat, medicul a mai precizat ca sunt sanse foarte bune ca acest proiect sa fie finantat prin PNRR, existand asigurari in acest sens din partea membrilor Guvernului.

Etichete: institutul inimii din targu mures, horatiu suciu, PNRR

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: