Noua definitie a dependentei – o boala cerebrala cronica

03/10/2011

Noua definitie a dependentei – o boala cerebrala cronica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/noua-definitie-a-dependentei-o-boala-cerebrala-cronica/

Dependenta este o boala cerebrala cronica, nu doar o problema comportamentala anuntata printr-o serie de simptome precum nevoia acuta de anumite substante si schimbari ale starii de dispozitie, potrivit unei echipe de cercetatori americani.

“Dependenta inseamna mult mai mult decat acele situatii care-i fac pe oameni sa se comporte urat”, a declarat medicul Michael M. Miller, unul dintre cei 80 de autori implicati in acest studiu.

Savantii americani spun ca noua lor definitie este valabila atat pentru cazurile de dependenta de alcool si droguri, cat si pentru cele de dependenta de jocuri de noroc si de tulburari de alimentatie.

La fel ca in cazul altor maladii cronice, precum bolile cardiace si diabetul, tratamentul contra dependentei si prevenirea reaparitiei ei reprezinta un efort ce trebuie facut pe termen indelungat.

Progresele inregistrate in ultimele doua decenii in domeniul stiintelor neuronale le-au permis medicilor sa descopere felul in care dependenta pune stapanire pe anumite parti ale creierului. Ei au aflat, totodata, ce anume declanseaza acele comportamente si de ce dependenta este atat de greu de invins.

Scopul declarat al organizatiei ASAM este de a comunica descoperirile sale medicilor si publicului larg.

“Problema comportamentala este un rezultat al disfunctiilor creierului”, afirma medicul Nora Volkow, directorul National Institute on Drug Abuse (NIDA).

Potrivit NIDA, aproximativ 23 de milioane de americani au nevoie de tratament contra abuzului de substante, insa doar 2 milioane dintre ei primesc acest tratament.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: