Notificare catre CNAS privind utilizarea fondurilor asistentei medicale primare

06/11/2015

Notificare catre CNAS privind utilizarea fondurilor asistentei medicale primare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/notificare-catre-cnas-privind-utilizarea-fondurilor-asistentei-medicale-primare/

fnpsnmfSocietatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) au realizat un document notificare privind utilizarea fondurilor asistentei medicale primare, pe baza datelor CNAS.

Utilizarea transparenta a banilor publici si modalitatea de utilizare a fondurilor FNUASS sunt un obiectiv firesc si normal al societatii civile – asa incepe notificarea trimisa de medicii de familie vineri, 6 noiembrie, catre CNAS.

“In repetate randuri am atras atentia asupra cheltuirii incomplete a fondurilor alocate din buget pentru Asistenta Medicala Primara (AMP). De fiecare data CNAS ne-a acuzat ca noi facem calcule gresite. Cu toate acestea, de cate ori am cerut date oficiale lamuritoare, am primit raspunsuri vagi sau incomplete. Pentru a ne asigura de buna gestionare si administrare a sumelor destinate sanatatii, punem la dispozitie calculele noastre si solicitam public transparentizarea acestora.Va supunem atentiei cateva calcule din care reiese concluzia noastra privind utilizarea necorespunzatoare a fondurilor”, se arata in documentul facut public pe site-ul SNMF si in mediile de socializare.

“Calculele noastre, verificate, au plecat de la folosirea datelor oficiale de pe pagina de web a CNAS. Solicitam inca odata, tuturor institutiilor competente transparenta totala in utilizarea FNUASS total. Consideram ca banii populatiei pentru sanatate nu pot fi utilizati decat intr-o totala transparenta. Mentionam ca am folosit exclusiv date expuse transparent pe pagina web a CNAS si ca am folosit diferite modalitati de calcul care, toate, ne-au dus catre aceste sume”, mai scrie in notificarea semnata de presedintele SNMF, Rodica Tanasescu si presedintele FNPMF, Doina Mihaila.

Documentul complet, cu toate calculele, poate fi vazut AICI .

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. DRAGHICI CORNELIA says:

    Banuiam dar nu puteam dovedi.Mai departe nu se impune o actiune in justitie? macar sa fim lamuriti clar, prin act oficial….

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

SARS-CoV 2 ar putea fi declarata boala profesionala pentru salariatii din Sanatate

Se ia in calcul solicitarea unui test Covid pentru cei care vin in Romania din state cu indice mare de infectare

Rusia intentioneaza sa inregistreze al doilea vaccin anti-Covid

Premiera la Brasov: Operatie de protezare valvulara aortica minim invaziva cu bioproteza resilia

Tataru, despre ipoteza unor noi restrictii dupa alegeri: Tine doar de noi daca vom avea un lockdown sau nu