Notificare catre CNAS privind utilizarea fondurilor asistentei medicale primare

06/11/2015

Notificare catre CNAS privind utilizarea fondurilor asistentei medicale primare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/notificare-catre-cnas-privind-utilizarea-fondurilor-asistentei-medicale-primare/

fnpsnmfSocietatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) au realizat un document notificare privind utilizarea fondurilor asistentei medicale primare, pe baza datelor CNAS.

Utilizarea transparenta a banilor publici si modalitatea de utilizare a fondurilor FNUASS sunt un obiectiv firesc si normal al societatii civile – asa incepe notificarea trimisa de medicii de familie vineri, 6 noiembrie, catre CNAS.

“In repetate randuri am atras atentia asupra cheltuirii incomplete a fondurilor alocate din buget pentru Asistenta Medicala Primara (AMP). De fiecare data CNAS ne-a acuzat ca noi facem calcule gresite. Cu toate acestea, de cate ori am cerut date oficiale lamuritoare, am primit raspunsuri vagi sau incomplete. Pentru a ne asigura de buna gestionare si administrare a sumelor destinate sanatatii, punem la dispozitie calculele noastre si solicitam public transparentizarea acestora.Va supunem atentiei cateva calcule din care reiese concluzia noastra privind utilizarea necorespunzatoare a fondurilor”, se arata in documentul facut public pe site-ul SNMF si in mediile de socializare.

“Calculele noastre, verificate, au plecat de la folosirea datelor oficiale de pe pagina de web a CNAS. Solicitam inca odata, tuturor institutiilor competente transparenta totala in utilizarea FNUASS total. Consideram ca banii populatiei pentru sanatate nu pot fi utilizati decat intr-o totala transparenta. Mentionam ca am folosit exclusiv date expuse transparent pe pagina web a CNAS si ca am folosit diferite modalitati de calcul care, toate, ne-au dus catre aceste sume”, mai scrie in notificarea semnata de presedintele SNMF, Rodica Tanasescu si presedintele FNPMF, Doina Mihaila.

Documentul complet, cu toate calculele, poate fi vazut AICI .

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. DRAGHICI CORNELIA says:

    Banuiam dar nu puteam dovedi.Mai departe nu se impune o actiune in justitie? macar sa fim lamuriti clar, prin act oficial….

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: