Noile restrictii – modele de declaratii pe propria raspundere si adeverinte de la angajator

26/03/2021

Noile restrictii – modele de declaratii pe propria raspundere si adeverinte de la angajator

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/noile-restrictii-modele-de-declaratii-pe-propria-raspundere-si-adeverinte-de-la-angajator/

UPDATE. Premierul Florin Citu face precizari referitoare la Hotararea CNSU privind noile masuri:

Astazi ( vineri, 26 martie) se va publica hotararea in Monitorul Oficial, insa, avand in vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispozitie sa se pregateasca, am avut o discutie cu domnul Arafat si am stabilit ca aceste masuri sa fie aplicate de duminica, 28 martie.

Principalele puncte prevazute in Hotararea CNSU nr. 20 din 25 martie 2021:

– Reducerea intervalului orar, in care este permisa circulatia persoanelor in afara locuintei fara restrictii, in localitatile in care incidenta cumulata in ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori si mai mica de 7,5 la 1.000 de locuitori, pana la ora 20.00, pentru zilele de vineri, sambata si duminica. Aplicabilitatea masurii inceteaza cand rata de incidenta scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori. Cand incidenta creste peste 7,5 la 1.000 de locuitori, restrictia este valabila pentru intreaga durata a saptamanii; aplicabilitatea masurii inceteaza cand incidenta scade sub 7 la 1.000 de locuitori.

– Exceptii de la interdictiile de circulatie de mai sus o fac zilele de Paste, astfel ca in perioadele 3-4 aprilie 2021 (Pastele catolic) si 1-2 mai 2021 (Pastele ortodox) se permite circulatia persoanelor in afara locuintei, in intervalul orar 20.00-02.00, pentru deplasarea si participarea la slujbele religioase; derogarea este valabila si pentru Pesah, in zilele de 27-28 martie, in intervalul orar 18.00-22.00.

– Limitarea intervalului de timp in care este permisa activitatea operatorilor economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private, in localitatile in care incidenta cazurilor este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori si mai mica de 7,5 la 1.000 de locuitori, pana la ora 18.00 pentru zilele de vineri, sambata si duminica. Aplicabilitatea masurii inceteaza cand rata de incidenta scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori. Cand incidenta este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, limitarea pana la ora 18.00 este valabila pentru intreaga saptamana.

– Suspendarea activitatii operatorilor economici care se desfasoara in spatii inchise in domeniul salilor de sport/fitness, in localitatile in care incidenta cazurilor este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Aplicabilitatea masurii inceteaza cand rata de incidenta scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

– Prin “incidenta cumulata in ultimele 14 zile” se intelege incidenta cumulata a cazurilor calculata pe un interval de 14 zile, cuprins intre a 17-a zi si a 3-a zi, anterioare datei in care aceasta se realizeaza, prin raportare la numarul de persoane din fiecare localitate, actualizat saptamanal de Directia pentru Evidenta Populatiei si Administrarea Bazelor de Date.

In cursul zilei de vineri au fost date publicitatii si noile modele de declaratie pe propria raspundere si adeverinta de la angajator:

Modelul declaratiei pe propria raspundere si al adeverintei de la angajator pentru toate localitatile, indiferent de rata de incidenta (nivelul de raspandire a virusului)

Descarca de aici modelul de declaratie pe proprie raspundere

Descarca de aici modelul de adeverinta de angajator

Modelul declaratiei pe propria raspundere si al adeverintei de la angajator pentru localitatile care depasesc rata de incidenta de 4 ‰ (necesar a fi folosite pentru zilele de vineri, sambata si duminica), respectiv 7,5 ‰ (necesar a fi folosite in toate zilele saptamanii)

Descarca de aici modelul de declaratie pe proprie raspundere

Descarca de aici modelul de adeverinta de angajator

*Declaratia pe proprie raspundere poate fi scrisa si de mana, cu conditia completarii tuturor campurilor. Documentul poate fi stocat si prezentat pentru control pe dispozitive electronice mobile, cu conditia ca pe documentul contina semnatura olografa a persoanei care foloseste Declaratia si data pentru care este valabila declaratia.

*Adeverinta de la angajator poate fi stocata si prezentata pentru control pe dispozitive electronice mobile, cu conditia ca pe documentul prezentat sa existe semnatura olografa a reprezentantului legal al angajatorului si data la care a fost redactata adeverinta.

Etichete: restrictii pandemie, restrictii noi, modelul de declaratie pe proprie raspundere, modelul de adeverinta de angajator

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial