Noi variante de Omicron, mai contagioase, se raspandesc in SUA

18/10/2022
Noi variante de Omicron, mai contagioase, se raspandesc in SUA

Noi variante de Omicron, mai contagioase, se raspandesc in SUA

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/noi-variante-de-omicron-mai-contagioase-se-raspandesc-in-sua/

Noi variante de Omicron, mai contagioase, incep sa se raspandeasca in Statele Unite, conform unor noi date guvernamentale, relateaza UPI.

Din fericire, noile variante, cunoscute sub numele de BQ.1 si BQ.1.1, sunt asociate cu Omicron BA.5, astfel incat dozele de vaccin recent actualizate ar trebui sa ofere o anumita protectie impotriva lor, scrie si Agerpres.

“Cu astfel de variante, este importanta rata lor de raspandire ca proportie relativa a variantelor, iar aceasta prezinta o rata de dublare destul de suparatoare”, a declarat pentru CBS News doctorul Anthony Fauci, consilier medical al presedintelui Joe Biden, potrivit surselor citate.

Oamenii de stiinta au denumit prima data BQ.1 in septembrie. In prezent, aceasta tulpina si descendenta sa sunt raspunzatoare de aproximativ 11,4% dintre cazurile de infectare din SUA, in timp ce BA.5 reprezinta 70% dintre cazurile noi, iar BA.4.6 se afla la originea a putin peste 12% dintre infectiile actuale.

“In timp ce BQ.1 si BQ.1.1 reprezinta un sub-grup restrans, insa in crestere rapida, al variantei Omicron, BA.5 ramane dominanta in Statele Unite”, a declarat purtatoarea de cuvant a CDC, Kristen Nordlund, citata intr-un comunicat.

CDC nu a separat anterior cele doua noi variante in cadrul raportului sau saptamanal deoarece acestea “circulau in proportie de sub 1% in datele empirice”, potrivit CBS News.

Chiar si asa, dozele de vaccin actualizate recent de la Moderna si Pfizer care au fost aprobate in septembrie ar putea contribui la stoparea raspandirii BQ.1, a mai preciza mentionat Fauci, potrivit surselor citate.

 

Etichete: noi variante de omicron, omicron, variante noi coronavirus, anthony fauci

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: