Noi servicii medicale pentru pacientii cu afectiuni post COVID-19

01/07/2021
Noi servicii medicale pentru pacientii cu afectiuni post COVID-19

Noi servicii medicale pentru pacientii cu afectiuni post COVID-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/noi-servicii-medicale-pentru-pacientii-cu-afectiuni-post-covid-19/

Incepand cu data de 1 iulie 2021, pacientii cu afectiuni post infectie COVID-19 pot beneficia de fizioterapie, consiliere psihologica si psihoterapie, la recomandarea medicilor din specialitatile clinice cardiologie si pneumologie, anunta Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Cum se vor acorda aceste servicii?

Potrivit CNAS, medicul de familie va elibera un bilet de trimitere pentru o consultatie la un medic de specialitate cardiolog sau pneumolog pentru pacientul care, dupa infectia cu SARS-COV-2, prezinta simptomele unei afectiuni la nivel cardiac sau pulmonar.

In cadrul consultatiei furnizate de medicul specialist cardiolog sau pneumolog, acesta poate recomanda, in functie de specificul afectiunilor diagnosticate, servicii de fizioterapie (conform unui plan recomandat de medicul de medicina fizica si de reabilitare prin scrisoare medicala) si/sau servicii psihologice (consiliere psihologica si psihoterapie), mai transmite institutia.

Serviciile acordate pacientilor cu afectiuni post infectie COVID – 19 sunt decontate in sistemul de asigurari de sanatate cu conditia ca medicii care le acorda sa isi desfasoare activitatea in clinici aflate in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate.

 

Etichete: servicii medicale pacienti, pacienti cu afectiuni post Covid, cnas

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: