Noi descoperiri in cercetarea cauzelor biologice ale autismului

05/12/2013

Noi descoperiri in cercetarea cauzelor biologice ale autismului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/noi-descoperiri-in-cercetarea-cauzelor-biologice-ale-autismului/

cauze-biologice-autismPana in prezent, au existat mai multe ipoteze in ceea ce priveste cauzele autismului la copii. Cercetatorii au considerat ca afectiunea poate avea cauze genetice sau ca anumiti factori de mediu declanseaza autismul. Noi studii ale caror abstracte au fost publicate in National Institute of Mental Health (NIH) au avut in vedere identificarea genelor care stau la baza afectarii zonei creierului responsabile cu limbajul si comportamentul social.

O retea de 9 gene relationate cu declansarea autismului

Cercetatorii de la universitatile California, San Francisco, Yale School of Medicine, Pittsburgh au descoperit o noua pista de identificare a cauzelor declansarii autismului la copii.

Acestia au inclus in studiu 1000 de familii in care exista cate un copil cu autism. Cercetatorii au descoperit la copiii cu autism 144 de mutatii rare, care nu au fost mostenite si care au deactivat diferite gene. Dintre acestea, 9 gene au implicat diferite mutatii care au fost considerate de specialisti ca avand legatura directa cu declansarea autismului.

Pentru a descoperi legatura intre aceste 9 gene, cercetatorii au folosit un atlas digital numit BrainSpain. Cu ajutorul acestui instrument, cercetatorii au descoperit ca acestea retea de 9 gene relationate cu autismul este activa in perioada de dezvoltare fetala (10 -24 saptamani) producand neuroni in partea creierului cruciala pentru exprimarea personalitatii, pentru comportamentul social si limbaj.

Atunci cand una dintre aceste 9 gene este afectata, implicit este afectata dezvoltarea neuronilor din partea creierului care conecteaza cortexul cu alte zone esentiale ale creierului.

Descoperirea acestor cercetatori este un pas important in identificarea cauzelor biologice ale declansarii autismului la copii si a factorilor care cresc riscul ca un copil sa aiba autism.

Abstracturile acestor studii au fost publicate in www.nlm.nih.gov.

Sursa: http://directorsblog.nih.gov/

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: