Nicusor Dan: DSP Bucuresti este intr-o lipsa de resurse

22/10/2020

Nicusor Dan: DSP Bucuresti este intr-o lipsa de resurse

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/nicusor-dan-dsp-bucuresti-este-intr-o-lipsa-de-resurse/

Nicusor Dan, primarul general ales al Capitalei, spune ca intentioneaza sa asigure sprijin pentru ca Directia de Sanatate Publica (DSP) Bucuresti sa-si desfasoare corect activitatea.

“Una dintre problemele pe coronavirus este ca nu a existat o colaborare intre Primaria Capitalei si Directia de Sanatate Publica. Primaria Capitalei are resurse foarte multe, are o retea de medici scolari, de exemplu, are foarte multi functionari la ASSMB. DSP este intr-o lipsa de resurse, si de spatiu, si de oameni, care pur si simplu sa raspunda la telefoane, sa faca tot ce tine de interactiunea cu bucurestenii. Unul dintre primele lucruri pe care o sa il fac este sa asiguram DSP-ului toti oamenii de care au nevoie si inclusiv o locatie in care sa-si poata desfasura corect activitatea”, a declarat Nicusor Dan, intr-o conferinta de presa publica, care a avut loc joi, in sediului Primariei Capitalei.

De asemenea, el si-a anuntat intentia de a extinde capacitate de testarea pentru coronavirus la nivelul Capitalei.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Managementul hipotiroidismului

“Este nevoie de o extindere a testarii la nivelul Municipiului Bucuresti, iar Primaria Capitalei are resurse, numai ca nu trebuie sa facem o testare pompieristica, cum s-a incercat sa se faca si la care bucurestenii nici nu au raspuns ‘cine vrea suna si il testam’. Trebuie sa facem o testare exact pe acele categorii vulnerabile care sunt medicii, asistentii sociali, functionarii care sunt in contact cu publicul, soferii, vatmanii. Exista o experienta stiintifica la nivel mondial pe tot ce inseamna lupta cu aceasta pandemie. Exista specialisti. Primaria are resurse si vom merge cu testarea exact acolo unde specialistii ne spun”, a mai declarat Nicusor Dan in conferinta de joi.

Totodata, el a mai precizat ca testele trebuie realizate primordial la nivelul personalului medical si al categoriilor ce prezinta un risc mare de raspandire a virusului.

Etichete: dsp bucuresti, testare covid-19 bucuresti, nicusor dan

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Valeriu Gheorghita: Perspectiva unui nou val de imbolnaviri, in toamna, este cat se poate de clara

Gheorghe (CNAS): Avem in lucru o formula care va fi bazata pe un tarif pe caz COVID

AstraZeneca anunta ca tratamentul sau bazat pe anticorpi nu este eficient in prevenirea Covid-19 la pacientii expusi

Pozitia medicilor de familie si a ginecologilor din Romania privind vaccinarea anti-HPV si anti-Covid-19

Studiu Transparency International: Pandemia a accentuat sentimentul de coruptie in randul cetatenilor din UE