Nicolae Banicioiu: Sustin majorarea veniturilor personalului din Sanatate

07/04/2015

Nicolae Banicioiu: Sustin majorarea veniturilor personalului din Sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/nicolae-banicioiu-sustin-majorarea-veniturilor-personalului-din-sanatate/

ministerul-sanatatiiMarti, 7 aprilie, intre liderii Federatiei SANITAS si cei ai Ministerului Sanatatii, a avut loc o noua intrunire in care s-a discutat, in principal, despre majorarea veniturilor salariale din domeniu.

Intrinirea s-a finaliat intr-o nota optimista si pozitica, conform celor de la Minister.

“Ca ministru sustin majorarea veniturilor personalului din sanatate, ca mod de a asigura o buna functionare a sistemului sanitar. Dupa acordarea unei majorari de 100 de lei, inca de la inceputul anului 2015, vom colabora cu Federatia SANITASastfel incat sa reglementam in mod pozitiv acordarea sporurilor salariale, iar din a doua jumatate a anului sa putem veni si cu o majorare a veniturilor”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Conform unei informari publice, Ministerul Sanatatii va sustine demersurile SANITAS privind elaborarea si aplicarea unui nou regulament de sporuri pentru sistemul sanitar.

Totodata, Ministerul Sanatatii  a anuntat ca va supune dezbaterii publice, saptamana aceasta, conditiile de exercitare in regim independent a profesiilor de asistent medical generalist, moasa si asistent medical in spitalele publice.

In cadrul intalnirii de astazi, cele doua parti analizate si celelalte revendicari ale membrilor de sindicat privind reglementarea functionarii retelei de medicina scolara, repectarea normativelor de personal si asigurarea unei finantari adecvate a unitatilor sanitare publice de stat.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: