Nicolae Banicioiu: Prin pachetul de baza se vor reduce listele de asteptare

02/06/2014

Nicolae Banicioiu: Prin pachetul de baza se vor reduce listele de asteptare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/nicolae-banicioiu-prin-pachetul-de-baza-se-vor-reduce-listele-de-asteptare/

Pentru medicii de familie a crescut procentul acordat per capitaPachetul de servicii medicale de baza intrat in vigoare de la 1 iunie 2014 este centrat pe preventie, dar si pe reducerea fraudelor din sistemul de sanatate, conform precizarilor lui Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii. Acesta a precizat ca pachetul nu este perfectibil si ca poate fi corectat prin norme si prin ordine comune semnate de ministerul Sanatatii si reprezentantul CNAS.

Ministrul Sanatatii: Pachetul va duce la imbunatatirea tratarii pacientului

Nicolae Banicioiu a accentuat principalele beneficii ale pachetului de baza, introducerea mai multor consultatii pentru gravide, o valabilitate mai mare a biletelor de trimitere dar si retetele fractionate.

“Prin pachet se vor gestiona resursele si se va face un diagnostic a tot ce se intampla in sistem. Pachetul va duce la imbunatatirea tratarii pacientului. In momentul de fata, prin implementarea pachetului de servicii medicale de baza se vor reduce listele de asteptare”, a precizat minsitrul Sanatatii.

Legea malpraxisului va intra in dezbatere in Parlament

In ceea ce priveste modificarile care ii vizeaza pe medici, Nicoale Banicioiu a precizat ca spera ca proiectul de lege referitor la cresterea veniturilor medicilor sa intre in dezbaterea Parlamentului in luna septembrie.

In ceea ce priveste cardul de sanatate, Nicolae Banicioiu a precizat ca el va fi tiparit si distribuit in acest an.

“Dosarul electronic este functional. Cand toate aceste lucruri vor fi puse la punct va fi mult mai greu sa se produca fraude in sistem. Sper ca de la 1 ianuarie 2015 toate sistemele sa devina functionale”, a explicat minsitrul Sanatatii.

Medicii vor putea urmari live dezbaterea noului contract-cadru din cadrul evenimentului Cursul National Urgemed 6, pe 5 iunie 2014, ora 18.30, pe FormareMedicala.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: