Nicolae Banicioiu: CNAS nu poate derula programele nationale de sanatate prevazute

15/07/2014

Nicolae Banicioiu: CNAS nu poate derula programele nationale de sanatate prevazute

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/nicolae-banicioiu-cnas-nu-poate-derula-programele-nationale-de-sanatate-prevazute/

parkinson1Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, a precizat ca anumite programe nationale de sanatate sunt in pericol de vreme ce de la 1 august 2014 ar trebuie sa fie preluate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) care nu are structura administrativa sau timpul necesar pentru a le derula.

Programele nationale de sanatate care ar putea fi afectate prin trecerea catre CNAS

Ministrul Sanatatii a atras atentia asupra programelor de sanatate care pana in prezent au fost derulate si monitorizate de ministerul Sanatatii si care vor fi preluate de la 1 august 2014 de CNAS.

Intre aceste programe nationale de sanatate se afla programul de imunizare, de transplant, de depistare precoce a cancerului de col uterin, programul mama si copil, programul de combatere a tuberculozei.

“Conform OUG nr 2/2014, aceste programe care pana in prezent erau derulate si monitorizate de catre Ministerul Sanatatii vor fi preluate incepand cu 1 august 2014 de catre Casa Nationala de Sanatate care nu are structura administrativa si nici timpul necesar pentru a pune la punct mecanismul de derulare”, a declarat Nicolae Banicioiu.

Ministerul Sanatatii cere remedierea situatiei

Nicolae Banicioiu a cerut convocarea unui grup de lucru format din reprezentanti ai Ministerului Sanatatii si ai CNAS pentru a gestiona aceasta situatie.

De remedierea situatiei depinde viata a sute de pacienti beneficiari ai acestor programe nationale de sanatate.

Ministerul Sanatatii atrage atentia ca transmiterea spre reexaminare a Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 2/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative ar putea duce la disfunctionalitati in programele nationale de sanatate.
Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: