Stiri medicale

Nicolae Banicioiu: CNAS nu poate derula programele nationale de sanatate prevazute

Data ultimei actualizari: 15/07/2014

parkinson1Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, a precizat ca anumite programe nationale de sanatate sunt in pericol de vreme ce de la 1 august 2014 ar trebuie sa fie preluate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) care nu are structura administrativa sau timpul necesar pentru a le derula.

Programele nationale de sanatate care ar putea fi afectate prin trecerea catre CNAS

Ministrul Sanatatii a atras atentia asupra programelor de sanatate care pana in prezent au fost derulate si monitorizate de ministerul Sanatatii si care vor fi preluate de la 1 august 2014 de CNAS.

Intre aceste programe nationale de sanatate se afla programul de imunizare, de transplant, de depistare precoce a cancerului de col uterin, programul mama si copil, programul de combatere a tuberculozei.

“Conform OUG nr 2/2014, aceste programe care pana in prezent erau derulate si monitorizate de catre Ministerul Sanatatii vor fi preluate incepand cu 1 august 2014 de catre Casa Nationala de Sanatate care nu are structura administrativa si nici timpul necesar pentru a pune la punct mecanismul de derulare”, a declarat Nicolae Banicioiu.

Ministerul Sanatatii cere remedierea situatiei

Nicolae Banicioiu a cerut convocarea unui grup de lucru format din reprezentanti ai Ministerului Sanatatii si ai CNAS pentru a gestiona aceasta situatie.

De remedierea situatiei depinde viata a sute de pacienti beneficiari ai acestor programe nationale de sanatate.

Ministerul Sanatatii atrage atentia ca transmiterea spre reexaminare a Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 2/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative ar putea duce la disfunctionalitati in programele nationale de sanatate.
Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.