Nereguli la Spitalul de Oftalmologie Bucuresti

06/07/2016

Nereguli la Spitalul de Oftalmologie Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/nereguli-la-spitalul-de-oftalmologie-bucuresti/

ministerul sanatatii-nouConcluzii in urma controlului de la Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti.
In urma unei actiuni a Corpului de Control al Ministerului Sanatatii au fost constatate mai multe nereguli in ceea ce priveste contracte de inchiriere intre unitatea spitaliceasca si mai multe societati comerciale.

In ceea ce priveste inchirierea unui spatiu destinat unui bufet de incinta, Corpul de Control nu a putut identifica, de exemplu, aprobarea Consiliului de Administratie a DSP Bucuresti, caietul de sarcini al licitatiei sau aprobarea Ministerului Sanatatii conform HG 517 / 1991.

De asemenea, in ceea ce priveste acest contract, Corpul de Control a identificat doua forme ale acestuia – una batuta la masina de scris, alta scrisa pe un calculator – care difera una de cealalta.

Astfel, in forma scrisa la calculator lipseste un articol si anume cel referitor la interzicerea subinchirierii spatiului respectiv.

Lipsa acestui articol in a doua forma a contractului a dus la subinchirierea ulterioara catre o alta societate.
In fine, Corpul de Control a constatat si faptul ca, in perioada 2007 – 2011, managerul Spitalului a avut calitatea de angajat al acestei societati, fapt ce contravine prevederilor Legii 95/2006.

In ceea ce priveste un contract de inchiriere a unui spatiu pentru un atelier de reparatii optica medicala, Corpul de Control a constatat ca lipsesc de la dosar aprobarea Ministerului Sanatatii si a Consiliului de Administratie.

Initial, acest contract a fost incheiat cu o societate comerciala in 2002, firma ce avea sa se dizolve in anul 2008 prin decizie definitiva a Curtii de Apel Bucuresti.

In 2009, Spitalul incheia un acord cu aceasta firma dizolvata in 2008 pentru inlocuirea in contractul de inchiriere cu o alta societate a acelorasi asociati.

In ceea ce priveste inchirierea unui spatiu pentru infiintarea unei farmacii in 1993, Corpul de Control a mai constatat ca nu se poate proba respectarea prevederilor contractuale.

Astfel, documentul prevede ca societatea sa efectueze o serie de reparatii in Spital, dar nu se poate demonstra respectarea acestor obligatii.

Spitalul nu a putut furniza documente, iar reparatiile nu sunt trecute in evidenta contabila.

Avand in vedere constatarile controlului, raportul va fi inaintat de Ministerul Sanatatii catre Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 pentru analiza existentei unor posibile fapte de natura penala.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Reprezentantii Spitalului Judetean Botosani atrag atentia asupra epuizarii care afecteaza cadrele medicale

Un medic de la Spitalul Judean de Urgenta Sibiu face apel la populatie pentru achizitionarea unui container special

O femeie care se pretindea medic realiza interventii estetice in Bucuresti | Politistii fac cercetari

Marile lanturi farmaceutice dau asigurari ca vor ajuta la distribuirea vaccinului anti-Covid

ONU a recunoscut proprietatile medicinale ale canabisului si a decis retragerea de pe lista stupefiantelor periculoase