Nelu Tataru: Sistemul medical din Romania e un sac fara fund

07/12/2021
Nelu Tataru: Sistemul medical din Romania e un sac fara fund

Nelu Tataru: Sistemul medical din Romania e un sac fara fund

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/nelu-tataru-sistemul-medical-din-romania-e-un-sac-fara-fund/

Sistemul medical din Romania este un sac fara fund, spune presedintele Comisiei pentru sanatate si familie din Camera Deputatilor si fost ministru al Sanatatii, Nelu Tataru.

“Spuneam, la un moment dat, ca sistemul medical din Romania e un sac fara fund… Daca nu vom efectua urgent unele modificari, nu vom obtine nimic! S-a discutat mult, chiar in contradictoriu, despre serviciile din sistemul privat sau public de sanatate, in conditiile in care singura idee era sa crestem confortul sau profesionalismul pe care il gasim intr-o parte si in cealalta nu, precum si managementul pe care trebuie sa il impunem in urmarirea unui pacient.”, spune fostul ministru al Sanatatii, actualul presedintele al Comisiei pentru sanatate si familie din Camera Deputatilor.

El a adaugat ca ‘trebuie sa rasplatim munca, performanta, si atunci vom avea si un pacient multumit’.

“Cred ca se merge si din inertia in care specialistul nu e platit pe performanta, ci are un salariu pe luna. Trebuie sa rasplatim munca, performanta, si atunci vom avea si un pacient multumit.”, a scris Nelu Tataru pe pagina sa de Facebook.

Etichete: sistemul de sanatate, nelu tataru

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

 1. Gheorghe Plesea says:

  Noi am fost…..
  Am fost si sunt medic (pensionat dar încă activ privat) Am câteva nemulțumirile scos la lumina pentru colegii care fac si politica ai au un dram de putere:
  1. Asistenta medicala gratuita pentru medici (si personalul medical mediu) cu gratuitate in sens larg: asistenta, medicamente, intervenții de tot felul , proteze, atât in public cit si in privat. Deși exista unele prevederi legale, ele nu se aplica de mult timp. Magistrații, militarii, politia, politicienii beneficiază dar noi NU . Ei nu si-au ruinat sănătatea pentru cei din jur dar au….Noi ne-am sacrificat dar nu avem vreun drept in acest sens.
  2. Sistemul de pensii ne este profund defavorabil. Sm fost prost plătiți decenii la rând (net defavorizați) deci contribuția a fost foarte mica si nu exista vreo opțiune de contribuție pentru un alt pilon. In ultimii ani salariile au fost oarecum îmbunătățite dar prea târziu pentru mulți, nu mai cântăresc mult in punctajul de pensie. Propun, ca o măsură reparatorie , un oarecare procentaj din salariul mediu pe ultimele 12- 24 luni. Nu cer pensie speciala dar măcar condiții reparatorii la nedreptatea trecuta.
  CA MEDIC SUNT CONDAMNAT PRACTIC LA MUNCA PE VIATA , asta ca sa supraviețuiesc decent: 30-40 % din pensie se duce pe medicamente, cel puțin încă 40% pe facturi ……Ce mai rămâne pentru o viată decenta după una de sacrificii ????
  Dr Gheorghe Plesea

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: