Nelu Tataru, despre continuarea vaccinarii cu AstraZeneca: Decizia Romaniei este corecta

17/03/2021
Nelu Tataru, despre continuarea vaccinarii cu AstraZeneca: Decizia Romaniei este corecta

Nelu Tataru, despre continuarea vaccinarii cu AstraZeneca: Decizia Romaniei este corecta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/nelu-tataru-despre-continuarea-vaccinarii-cu-astrazeneca-decizia-romaniei-este-corecta/

Nelu Tataru, presedintele Comisiei de sanatate de la Camera Deputatilor, spune ca decizia Romaniei de a continua imunizarea anti-COVID cu vaccinul produs de AstraZeneca este una corecta, dar se impun masuri de supraveghere suplimentare pentru cetatenii vaccinati cu acest ser.

“Decizia Romaniei este o decizie corecta, dar care impune masuri de supraveghere suplimentare. (…) Comunicarea trebuie sa existe atat de la Ministerul Sanatatii, cat si de la Comitetul National de Coordonare a Vaccinarii. Am vazut-o doar dintr-o parte. La un moment dat, a existat si o suprapunere, dar, din punctul meu de vedere, avand in vedere ultimele evenimente si deciziile multor state, cred ca trebuie tratata mai serios aceasta comunicare. Nu exista legaturi directe intre tromboze si acest vaccin, dar evaluarea, supravegherea, comunicarea (trebuie sa existe – n.r.) nu doar simpla evaluare la 15 minute dupa efectuarea vaccinului, ci si relatia pe care cel vaccinat o are in continuare cu medicul de familie. Tinand cont ca totusi etapa de vaccinare in masa reprezinta si acea etapa de farmaco-vigilenta in care aducem pe tapet si eventualele reactii adverse aparute la etapa de vaccinare in masa, atunci cred ca trebuie sa fim foarte atenti, iar comunicarea trebuie sa fie pe masura”, a declarat NeluTataru, citat de Agerpres.

Intrebat daca tarile care au decis sa stopeze aceste vaccinari pot fi luate ca exemplu de alte state, Nelu Tataru a subliniat ca ‘fiecare Guvern si fiecare comitet de vaccinare isi ia propriile decizii’.

Etichete: vaccinare cu vaccin astrazeneca, vaccin anti-covid astrazeneca, nelu tataru

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: