Nelu Tataru: Anchete epidemiologice incomplete, care nu urmaresc cazurile in sine si contactii

27/03/2020
Nelu Tataru: Anchete epidemiologice incomplete, care nu urmaresc cazurile in sine si contactii

Nelu Tataru: Anchete epidemiologice incomplete, care nu urmaresc cazurile in sine si contactii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/nelu-tataru-anchete-epidemiologice-incomplete-care-nu-urmaresc-cazurile-in-sine-si-contactii/

Nelu Tataru, noul ministru al Sanatatii, spune ca testarea trebuie facuta conform anchetelor epidemiologice, dar acestea trebuie sa fie realizate corect si sa fie ample.

“O testare care trebuie facuta conform anchetelor epidemiologice, daca aceste anchete epidemiologice vor fi corecte si ample. Ce am putut observa – am vazut anchete terminate la jumatate sau incomplete, care nu urmaresc cazurile in sine, nu urmaresc contactii in sine si care se pierd la un moment dat. Un management local al unitatilor sanitare care trebuie schimbat si adaptat in relatia cu personalul medical. Nu ma incalzeste cu nimic sa vad ca sunt stocuri de echipamente dar nu sunt acolo unde trebuie. Trebuie reasezata ca prima linie UPU, ATI, boli infectioase, iar apoi celelalte. (…) Cum avem Suceava – in care tot DSP-ul este in carantina in acest moment, o parte sunt in izolare, o parte sunt pozitivi si a trebuit sa aducem echipe din centrele universitare Iasi, inclusiv directori, ca sa putem incepe anchetele in acele zone – va dati seama unde ne gasim”, a declarat ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

El a mai spus ca, in prezent, exista protocoale care prevad ca persoanele ce vin in spitale cu infectie respiratorie si au teste negative la gripa sa fie testate pentru coronavirus.

“In conditiile in care vom regandi ca cei care sunt cu simptomatologie usoara si medie sa fie tratati acasa sub supraveghere medicala, in mare parte si de voluntari, iar cei care sunt cadre medicale cu aceasta simptomatologie usoara vor merge chiar in spitale si vor ingriji bolnavii”, a mai spus Tataru.

Etichete: nelu tataru, anchete epidemiologice, cazuri coronavirus, contacti coronavirus, protocol coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: