Negocieri pentru un acord de prevenire a viitoarelor pandemii (OMS)

26/03/2024
Negocieri pentru un acord de prevenire a viitoarelor pandemii (OMS)

Negocieri pentru un acord de prevenire a viitoarelor pandemii (OMS)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/negocieri-pentru-un-acord-de-prevenire-a-viitoarelor-pandemii-oms/

Negocierile in vederea unei mai bune pregatiri a omenirii pentru o viitoare pandemie intra in ultima linie dreapta, dar exista inca multe capcane care trebuie depasite inainte de a se asigura ca urmatoarea criza majora in domeniul sanatatii va fi combatuta intr-o maniera colectiva, informeaza AFP si Agerpres.

Ultima saptamana de negocieri programata pentru acest moment a inceput la Geneva, unde tarile membre ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) incearca sa finalizeze un text care sa evite repetarea erorilor fatale si costisitoare care au marcat pandemia de COVID-19.

Potrivit surselor citate, pentru a preveni milioane de morti si pierderi economice de mii de miliarde de dolari, tarile membre au decis in decembrie 2021 sa elaboreze un text obligatoriu pentru a evita repetarea dezastrului. Si si-au dat termen pana in luna mai a acestui an pentru a il adopta in cadrul Adunarii Mondiale a Sanatatii.

Dar, dupa doi ani si dupa ce traumele pandemiei incep deja sa se estompeze, importante puncte de frictiune continua sa existe.

Al noualea si totodata ultimul ciclu de negocieri s-a deschis pe 18 martie si va continua pana joi, dar incheierea unui acord va presupune compromisuri serioase.

Diplomatii insista asupra faptului ca doresc sa ajunga la un acord, insa punctele de vedere ale diferitelor tabere par sa fie in continuare foarte indepartate intre ele.

Etichete: acord prevenire viitoarele pandemii, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: