OMS solicita inceperea reformelor necesare pregatirii in fata viitoarelor pandemii

22/05/2023
OMS solicita inceperea reformelor necesare pregatirii in fata viitoarelor pandemii

OMS solicita inceperea reformelor necesare pregatirii in fata viitoarelor pandemii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-solicita-inceperea-reformelor-necesare-pregatirii-in-fata-viitoarelor-pandemii/

Conducerea Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) a solicitat statelor membre sa realizeze reformele necesare pentru pregatirea in vederea urmatoarei pandemii si sa onoreze un angajament anterior privind cresterea finantarii agentiei, transmite Reuters.

Vorbind la reuniunea anuala a OMS, la Geneva, la cateva saptamani dupa incheierea starii de urgenta la nivel mondial asociata COVID-19, Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a declarat ca este momentul ca negocierile pentru prevenirea urmatoarei pandemii sa avanseze, relateaza si Agerpres.

“Aceasta problema nu poate fi evitata”, a spus directorul OMS intr-un discurs adresat statelor membre ale organizatiei, avertizand ca urmatoarea pandemie ar putea oricand sa “bata la usa”.

“Daca nu facem modificarile care trebuie facute, atunci cine o va face? Si daca nu le facem acum, atunci cand?” a mai declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Reuniunea anuala a OMS, care se desfasoara timp de zece zile si coincide cu aniversarea a 75 de ani de la infiintarea OMS, va aborda subiectul provocarilor sanitare globale, inclusiv reactia la viitoarele pandemii.

Cele 194 de state membre ale OMS negociaza in prezent reforme la normele obligatorii care stabilesc obligatiile acestora in eventualitatea unei urgente globale de sanatate si, de asemenea, schiteaza un tratat mai cuprinzator privind pandemiile, care urmeaza sa fie ratificat anul viitor.

“Un angajament din partea acestei generatii (printr-un acord privind pandemiile) este important, pentru ca aceasta generatie este cea care a vazut cat de ingrozitor poate fi un mic virus”, a spus directorul OMS.

De curand, si secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a afirmat ca razboiul, criza climatica si pandemia de coronavirus ameninta decenii de progres in ce priveste sistemul global de sanatate.

Etichete: pandemii, pregatire pandemie, oms

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: