Negocieri complicate privind reducerea cantitatii de vaccin anti-Covid pentru Romania

26/10/2022
Negocieri complicate privind reducerea cantitatii de vaccin anti-Covid pentru Romania

Negocieri complicate privind reducerea cantitatii de vaccin anti-Covid pentru Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/negocieri-complicate-privind-reducerea-cantitatii-de-vaccin-anti-covid-pentru-romania/

Negocieri ‘complicate’ cu reprezentantii Comisiei Europene si ai producatorilor de vaccinuri anti-COVID privind reducerea cantitatii de doze pentru Romania. Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, si-a exprimat speranta ca acestea sa ajunga, in curand, la un final favorabil.

Am avut negocieri complicate cu cei de la Comisia Europeana si de la producatori. Sper ca aceste negocieri sa ajunga in curand la un final, negocieri legate de faptul ca noi de la una dintre companii care produce vaccinul pe baza de ARN mesager trebuia sa primim anul acesta 11,2 milioane de doze si este putin probabil sa folosim aceasta cantitate. De la celalalt producator exista o cantitate restanta din anul 2021 de 4,5 milioane. Sunt sute de milioane de euro. (…) Daca vom putea sa finalizam aceasta reducere de cantitati, noi suntem gata sa gasim si calea juridica, pentru ca este o cale juridica de urmat care nu este de rutina. Nu poti, de exemplu, sa inchei un contract in care sa platesti integral in avans o anumita cantitate de produse, nu neaparat de vaccin”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii, intr-o conferinta de presa.

Totodata, el a precizat ca noul vaccin anti-Covid, adaptat tulpinilor circulante, va ajunge cat mai repede si in tara noastra.

Etichete: vaccin anti-covid, contract vaccin anti-covid romaniarafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: