Rafila: Sa dam sute de milioane de euro pe vaccinuri pe care nu le folosim mi se pare imoral

06/10/2022
Rafila: Sa dam sute de milioane de euro pe vaccinuri pe care nu le folosim mi se pare imoral

Rafila: Sa dam sute de milioane de euro pe vaccinuri pe care nu le folosim mi se pare imoral

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-sa-dam-sute-de-milioane-de-euro-pe-vaccinuri-pe-care-nu-le-vom-mai-folosi-mi-se-pare-imoral/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a subliniat necesitatea reducerii cantitatii de vaccin anti-COVID contractate, pentru a nu se pierde milioane de euro.

“Noi trebuie sa decidem la nivelul Guvernului si impreuna cu Comisia Europeana si cu furnizorii de vaccin cu care avem contract o formula care sa permita, pe de o parte, sa soseasca aceste vaccinuri adaptate tulpinilor circulante si toti cei care doresc sa se poata vaccina, pentru ca aceasta este, de fapt, problema si, pe de alta parte, sa gasim solutia sa reducem drastic cantitatile de vaccin pe care le-am contractat, pentru ca sa dam sute de milioane de euro pe vaccinuri pe care nu le vom mai folosi mi se pare imoral, in primul rand. Lucrul acesta este inacceptabil intr-o perioada de criza economica majora (…). Daca ajungem sa distrugem multe milioane de doze de vaccin pe care nu le utilizam, pe care le platim consistent, increderea oamenilor in vaccinare poate sa fie afectata foarte serios”, a precizat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila la Europa FM, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului, noile vaccinuri ar trebui sa vina in locul celor contractate, iar “cantitatea contractata este asa de mare, incat nu avem ce sa facem cu ea”.

“Incerc si fac diligente si in Guvernul din care fac parte, dar si in discutiile cu producatorii si Comisia Europeana sa gasim o formula care sa nu duca la o achizitie cu orice pret sau cu un pret foarte mare (…); adica, sute de milioane de euro sunt bani foarte multi si cred ca putem sa-i folosim intelept in alte domenii”, a adaugat Alexandru Rafila.

Etichete: vaccin anti-covid, achizitie vaccin anti-covid, pret vaccin anti-covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: