Mugur Isarescu – Castigatorul trofeului U.M.F. “Carol Davila”

08/10/2012

Mugur Isarescu – Castigatorul trofeului U.M.F. “Carol Davila”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mugur-isarescu-castigatorul-trofeului-u-m-f-carol-davila/

In data de 05.10.2012, a avut loc inchiderea oficiala a “Zilelor Universitatii”, a “Salonului National de carte Universitara” si a “Zilelor Studentilor Medicinisti” la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, festivitate ce s-a desfasurat in Sala de Consiliu a universitatii.

Zilele U.M.F. “Carol Davila” s-au incheiat intr-o atmosfera solemna prilejuita de decernarea premiilor Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila”.

“A intrat in traditia universitatii sa privim peste umar si sa vedem ce a insemnat activitatea universitara a anilor precedenti si sa onoram cu distinctii aceste personalitati importante ale lumii academice de la U.M.F. Carol Davila, singura institutie care are doi laureati ai premiului nobel. De-a lungul anilor, am incercat sa atragem personalitati ale lumii romanesti, stiintifice sau politice, astfel incat prezenta lor in comunitatea universitara sa ne intareasca”, a sustinut, in discursul sau, Acad. Prof. Univ. Dr. Ioanel Sinescu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti.

Cea mai mare distinctie acordata de U.M.F. “Carol Davila” este trofeul Carol Davila care anul acesta a fost decernat, printr-o hotarare a Senatul Universitatii, domnului Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei: “Acordam cu toata mandria noastra acest trofeu domnului Mugur Isarescu pentru tot ce a facut si ce va continua sa realizeze pentru binele Romaniei si binele universitatii noastre. Imi amintesc ca dumnealui este cel care a initiat un program de retehnologizare a medicinii care inseamna pentru noi un salt imens, un progres pentru lumea medicala”, a conchis Acad. Prof. Univ. Dr. Ioanel Sinescu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti.

O alta distinctie a revenit Prof. Univ. Dr. Florian Popa, profesor si fost rector al U.M.F. “Carol Davila” in ultimii opt ani. Colectivul universitatii i-a multumit profesorului Florian Popa pentru implicarea profesionala si stiintifica de care a dat dovada.

Pentru rezultatele performante obtinute prin activitatea didactica si cea stiintifica, au fost oferite  diplome, domnilor Prof. Univ. Dr. Eugen Bratucu si Prof. Univ. Dr. Cristian Popescu.

In cadrul ceremoniei de inchidere a Zilelor U.M.F. “Carol Davila”, Acad. Prof. Univ. Dr. Ioanel Sinescu, rectororul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” a tinut sa precizeze ca indiferent de dificultatile pe care universitatea le poate intampina: “Insitutia aceasta merge mai departe prin munca si daruirea intregii comunitati academice. Cadrele didactice fac eforturi pentru a le furniza ultimele noutati academice studentilor, lucru care este dovedit prin rezultatele obtinute. Ne dorim ca din ce in ce mai putini absolventi sa plece din tara si multi dintre cei plecati sa revina.”

Zilele U.M.F. “Carol Davila” s-au desfasurat in perioada 30 septembrie – 1 octombrie 2012 si au adus dupa sine numeroase evenimente culturale, aniversare si elogiative. Acordarea titlului de “Doctor Honoris Causa”, profesorului Alexander M. Rokitansky, seful departamentului de chirurgie pediatrica de la Donauspital din Viena, deschiderea oficiala a anului universitar, acordarea premiilor “Carol Davila”, lansari de carte, competitii cu premii pentru studenti, demonstratii stiintifice, Ziua Bibliotecii, sunt doar cateva dintre evenimentele care au fost incluse in programul Zilelor U.M.F. “Carol Davila”.

                                                         

Divizia de PR&COMUNICARE

Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”

Tel: 031.418.04.08

Mobil: 0752.231.573

Email:presa[]umfcaroldavila.ro
 Site: www.umf.ro

Autor: UMF Carol Davila

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: