MS verifica legalitatea unor adeverinte emise pentru personalul medical

29/10/2021

MS verifica legalitatea unor adeverinte emise pentru personalul medical

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-verifica-legalitatea-unor-adeverinte-emise-pentru-personalul-medical/

Cseke Attila, ministrul Sanatatii a solicitat reprezentantilor corpului de control sa verifice modul de eliberare, precum si legalitatea unor adeverinte medicale emise pentru personalul medical in vederea exceptarii de la efectuarea garzilor si scutirea de la acordarea asistentei medicale pacientilor infectati cu SARS-Cov-2.

Masura a fost luata dupa ce Ministerul Sanatatii a primit sesizari privind existenta unui numar de 12 cazuri semnalate in doua unitati sanitare.

“Am luat decizia de a trimite corpul de control pentru verificari, din respect pentru personalul medical aflat in linia intai, dar si pentru pacientii care asteapta din partea noastra corectitudine si profesionalism. Nu se poate ca unii sa munceasca de luni intregi fara oprire si altii sa se sustraga nejustificat. Vom trimite astfel de controale la toate sesizarile pe care le vom primi pana oamenii vor intelege ca trebuie sa isi faca datoria”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sanatatii, potrivit unui comunicat de presa.

 

Etichete: adeverinte medicale, adeverinte pentru personalul medical, attila cseke

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial