MS suspenda exportul medicamentelor si a dispozitivelor medicale necesare preventiei si tratarii infectiei cu SARS-CoV-2

24/04/2020
MS suspenda exportul medicamentelor si a dispozitivelor medicale necesare preventiei si tratarii infectiei cu SARS-CoV-2

MS suspenda exportul medicamentelor si a dispozitivelor medicale necesare preventiei si tratarii infectiei cu SARS-CoV-2

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-suspenda-exportul-medicamentelor-si-a-dispozitivelor-medicale-necesare-preventiei-si-tratarii-infectiei-cu-sars-cov-2/

Ministerul Sanatatii a aprobat lista cuprinzand dispozitivele medicale necesare pentru a asigura preventia si tratarea afectiunilor asociate infectiei cu SARS-CoV-2, a caror livrare sau export in afara teritoriului Romaniei se suspenda temporar, pe o perioada de 6 luni.

Ordinul nr. 672/2020 pentru aprobarea listei cuprinzand dispozitivele medicale necesare pentru a asigura preventia si tratarea afectiunilor asociate infectiei cu SARS-CoV-2, a caror distributie se suspenda temporar, precum si a unor masuri pentru asigurarea medicamentelor cu risc crescut de discontinuitate pe piata nationala a fost publicat in Monitorul Oficial.

Potrivit Ordinului nr. 672/2020, publicat in Monitorul Oficial, ‘se aproba lista cuprinzand dispozitivele medicale necesare pentru a asigura preventia si tratarea afectiunilor asociate infectiei cu SARS-CoV-2, a caror distributie se suspenda temporar, pe o perioada de 6 luni.

Conform documentului, sunt exceptate de la aceasta prevedere livrarile in afara teritoriului Romaniei a dispozitivelor medicale fabricate in Romania catre acei parteneri comerciali cu sediul in afara tarii noastre cu care operatorul economic roman are incheiat un contract, relateaza Agerpres.

Pe lista dispozitivelor medicale prevazute in ordin, a caror distributie se suspenda temporar, se afla masti chirugicale pentru personalul medical si pacienti, concentrator de oxigen, catetere, masca de oxigen, ventilator pacient pentru terapie intensiva, resuscitatori actionati manual, sonde nazofaringiene, aspirator secretii, trusa de perfuzie, manusi, ochelari de protectie, viziere, imbracaminte medicala, teste pentru diagnosticul infectiei cu SARS-CoV-2, medii de transport virusuri/bacterii.

Totodata, in ordin se prevede ca se suspenda temporar distributia, pe o perioada de 6 luni, a medicamentelor cuprinse in Protocolul de tratament al infectiei cu virusul SARS-Cov-2, aprobat prin Ordinul ministrului Sanatatii nr. 487/2020, cu modificarile ulterioare, precum si a medicamentelor cu risc crescut de discontinuitate destinate patologiilor cronice in contextul pandemiei cu virusul SARS-Cov-2, mai scris sursa citata.

Se excepteaza de la interdictie medicamentele fabricate de catre producatorii cu sediul in Romania, inclusiv cele fabricate sub contract, precum si medicamentele care tranziteaza teritoriul Romaniei si care sunt destinate altor piete din afara teritoriului tarii noastre, precizeaza sursa citata.

Etichete: export medicamente, distributie medicamente, transport materiale sanitare, export dispozitive medicale,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: