Stiri medicale

MS: Medicamentele ar putea fi cumparate online

Data ultimei actualizari: 27/08/2014

cursuri-online-dermatologieMedicamentele care se pot elibera fara prescriptie medicala ar putea fi cumparate online, conform unui proiect de ordonanta publicat pe site-ul Ministerului Sanatatii. Se precizeaza in proiect ca nu orice farmacie va putea sa vanda online medicamente fara prescriptie, ci doar cele autorizate de minister.

MS: Farmaciile vor putea sa-si faca site-uri pentru vanzare online

“Farmaciile care sunt autorizate de MS vor putea sa isi faca site-uri pentru vanzare online si numai in anumite conditii, care vor fi stabilite ulterior. Farmaciile vor avea cadru legal dupa ce se vor aproba si normele de aplicare de a-si deschide si site de vanzare in anumite conditii”, a precizat Oana Grigore, sefa Departamentului de Comunicare al Ministerului Sanatatii.

Se introduc reglementari privind farmaciile din structura ministerelor cu retea proprie

Oana Grigore a explicat ca vor fi introduse reglementari privind farmaciile din structura Ministerului de Interne, Ministerului Justitiei, Ministerului Apararii si din penitenciare.

“Medicamentele care se vand in aceste farmacii vor fi decontate o parte de la Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate si o alta parte din bugetele ministerelor de resort”, a explicat Oana Grigore.

Reglemetarile sunt necesare pentru ca astfel de farmacii nu erau definite ca farmacii cu circuit inchis sau ca farmacii comunitare.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.