MS lucreaza la o strategie care sa limiteze trimiterea pacientilor de la stat la privat

19/04/2024
MS lucreaza la o strategie care sa limiteze trimiterea pacientilor de la stat la privat

MS lucreaza la o strategie care sa limiteze trimiterea pacientilor de la stat la privat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-lucreaza-la-o-strategie-care-sa-limiteze-trimiterea-pacientilor-de-la-stat-la-privat/

Ministrul Alexandru Rafila, a anuntat ca Ministerul Sanatatii lucreaza la o strategie care sa limiteze trimiterea pacientilor, de catre medici, de la unitatile medicale de stat la cele din mediul privat.

“Sa nu uitam, de exemplu, ca medicii de familie sunt operatori privati si trimitem pacientii la medicul de familie chiar daca sunt operatori privati. (…) Lucram la o strategie care sa limiteze acest lucru, nu stiu daca o sa putem sa o eliminam. O sa incercam sa facem lucrurile aplicat si intr-un mod care responsabilizeaza medicii. Cred ca ar trebui facuta o declaratie pe propria raspundere a medicilor care lucreaza in institutiile publice privind acest aspect, ca nu directioneaza pacienti. Trebuie stabilite si niste sanctiuni care sa poata sa fie aplicate. Pe de alta parte, si asta o sa o introducem curand in criteriile de performanta ale managerilor, este vorba despre modul in care este respectat programul de lucru in spitalele publice pentru ca unii medici care lucreaza intr-un spital public trebuie sa desfasoare activitate de cel putin sase ore, iar completarea pana la sapte ore se face prin serviciul de garda. (…) Lucram la acest lucru”, a declarat Rafila, potrivit Agerpres.

Tot potrivit demnitarului, corpul medical este adus de multe ori intr-o zona care nu este a lui, zona politica, iar in situatia in care exista culpe medicale, acestea trebuie ‘evidentiate’, iar daca nu exista, atunci corpul medical trebuie aparat.

Etichete: trimiterea pacientilor la privat, consultatii medicale la stat, strategie ministerul sanatatii, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: