Rafila: Corpul medical este adus intr-o zona care nu este a lui – zona politica

18/04/2024
Rafila: Corpul medical este adus intr-o zona care nu este a lui – zona politica

Rafila: Corpul medical este adus intr-o zona care nu este a lui – zona politica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-corpul-medical-este-adus-intr-o-zona-care-nu-este-a-lui-zona-politica/

Corpul medical este adus de multe ori intr-o zona care nu este a lui, zona politica, iar in situatia in care exista culpe medicale, acestea trebuie ‘evidentiate’, iar daca nu exista, atunci corpul medical trebuie aparat, spune ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

“Corpul medical este adus intr-o zona care nu este a lui – zona politica, de multe ori si in diverse dezbateri, dispute de natura electorala. Noi trebuie sa lucram pentru ca increderea oamenilor in corpul medical se traduce in increderea oamenilor in sistemul de sanatate si cred ca ceea ce se intampla cu profesionistii din domeniul neurologie, dar si din multe alte specialitati medicale, respectiv aplecarea fata de pacienti, empatia cu care isi trateaza pacientii, profesionalismul cu care isi trateaza pacientii merita toata aprecierea si nu merita aducere in derizoriu prin diverse informatii false, minciuni sau provocar”’, a declarat Rafila, potrivit Agerpres.

El a mai adaugat ca lucreaza impreuna cu organizatiile profesionale ale medicilor si asistentilor medicali pentru construirea increderii in corpul medical.

“Eu incerc sa lucrez si cu organizatiile profesionale ale medicilor, asistentilor medicali, pentru ca ele trebuie sa fie partenere la acest demers de construire a increderii prin modul in care transmit mesajele catre proprii membri, prin modul in care se implica. (…) Daca sunt culpe medicale ele trebuie evidentiate, daca nu sunt corpul medical trebuie aparat si respectat, iar increderea trebuie sustinuta, construita de noi prin ceea ce spunem si prin ceea ce facem”, a mai explicat ministrul Sanatatii, potrivit sursei citate.

Etichete: corpul medical, organizatiile profesionale ale medicilor si asistentilor medicali, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: