MS face demersuri sa aduca in Romania tratamentul anti-Covid dezvoltat de Pfizer

24/12/2021
MS face demersuri sa aduca in Romania tratamentul anti-Covid dezvoltat de Pfizer

MS face demersuri sa aduca in Romania tratamentul anti-Covid dezvoltat de Pfizer

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-face-demersuri-sa-aduca-in-romania-tratamentul-anti-covid-dezvoltat-de-pfizer/

La putin timp de la aprobarea tratamentului anti-COVID Paxlovid in SUA, dezvoltat de Pfizer, Ministerul Sanatatii a anuntat ca ministrul Alexandru Rafila face demersuri sa aduca cat mai rapid noul antiviral in Romania.

In vederea pregatirilor pentru valul 5 al pandemiei, ministrul Sanatatii a avut o intalnire cu reprezentantii companiei Pfizer pentru a identifica solutii in vederea asigurarii cat mai rapide a tratamentului pentru pacientii romani.
Paxlovid este un antiviral cu administrare orala, aflat in procedura de autorizare la Agentia Europeana a Medicamentului.

Tratamentul este recomandat pacientilor care au un risc crescut de a dezvolta o forma severa a bolii. Studiile arata ca reduce riscul de spitalizare si de deces cu aproape 90% daca este administrat in primele zile de boala.

“Vaccinarea ramane principala modalitate prin care putem limita pandemia, alaturi de alte masuri de sanatate publica, asigurarea testarii si a tratamentului in ambulator”, considera ministrul Sanatatii, prof. dr. Alexandru Rafila, potrivit unui comunicat de presa.

Totodata, tot potrivit Ministerului Sanatatii, numarul cazurilor de infectare cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2, in Romania, este in crestere.

Inca 9 cazuri de infectare cu aceasta tulpina au fost confirmate. Este vorba despre 6 persoane (3 barbati si 3 femei) cu varste cuprinse intre 19 si 84 de ani.

Dintre acestia, un numar de 5 persoane sunt nevaccinate, restul fiind imunizate cu schema completa.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, pe teritoriul Romaniei au fost confirmate 25 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

 

Etichete: tratament antiviral, tratament anti-covid pfizer, omicron

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: