MS – CNAS: Sapte protocoale terapeutice noi

23/11/2022
MS – CNAS: Sapte protocoale terapeutice noi

MS – CNAS: Sapte protocoale terapeutice noi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ms-cnas-sapte-protocoale-terapeutice-noi/

Un proiect de Ordin comun al Ministerului Sanatatii (MS) si al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) prevede introducerea si modificarea unor protocoale terapeutice.

Potrivit initiativei legislative, “se impune modificarea si completarea Ordinului ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 564/499/2021 pentru aprobarea protocoalelor terapeutice privind prescrierea medicamentelor aferente denumirilor comune internationale prevazute in Lista cuprinzand denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, precum si denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor care se acorda in cadrul programelor nationale de sanatate aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 720/2008 si a normelor metodologice privind implementarea acestora in sensul introducerii a sapte noi protocoale in anexa nr. 1.

Potrivit referatului de aprobare, la anexa nr. 1, dupa pozitia 324 se introduc sapte noi pozitii, pozitiile 325 – 331, cu urmatorul cuprins:

De asemenea, tot potrivit documentului cu modificari si completari la Anexa nr. 1 la Ordinul ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 564/499/2021, protocolul terapeutic corespunzator pozitiei nr. 251 cod (N03AX23): DCI BRIVARACETAMUM se modifica si se actulizeaza.

“Protocol terapeutic corespunzator pozitiei nr. 251 cod (N03AX23): DCI BRIVARACETAMUM

I. Indicatie: terapie adjuvanta in tratamentul crizelor convulsive partiale, cu sau fara generalizare secundara, la pacientii epileptici, adulti si copii, incepand cu varsta de 2 ani.”

 

Etichete: protocoale terapeutice, actualizare protocoale terapeutice

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: