Motivul pentru care salariile angajatilor din Sanatate nu pot tine pasul cu inflatia

27/11/2023
Motivul pentru care salariile angajatilor din Sanatate nu pot tine pasul cu inflatia

Motivul pentru care salariile angajatilor din Sanatate nu pot tine pasul cu inflatia

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/motivul-pentru-care-salariile-angajatilor-din-sanatate-nu-pot-tine-pasul-cu-inflatia/

Fiecare angajat din sistemul public de sanatate are dreptul la calculul salariului de baza prin raportarea coeficientului de ierarhizare la salariul minim pe economie, iar angajamentele legale asumate trebuie respectate, transmte Federatia Solidaritatea Sanitara din Romania.

Potrivit unei postari a organizatiei sindicale, legea salarizarii prevedere urmatorul drept:

(1) Calculul salariilor de baza prin raportarea coeficientului de ierarhizare la salariul minim pe economie/ brut pe tara garantat in plata.

Scurta prezentare:

Constructia tuturor legilor salarizarii din ultimii 14 ani (realizata impreuna cu Banca Mondiala), inclusiv a actualei legi salarizarii (legea nr. 153/2017) a avut la baza doua principii fundamentale:
– Ierarhizarea tuturor functiilor utilizand coeficientii de ierarhizare.
– Raportarea coeficientilor de ierarhizare la salariul minim pe economie in plata.

“Desi actuala lege a salarizarii include aceste principii, salariul dvs. de baza nu este construit pe modelul stabilit de lege: salariul minim pe economie X coeficientul de ierarhizare. Acesta este motivul esential pentru care drepturile dvs. salariale nu pot tine pasul cu inflatia.

Prin actiunea in instanta pe care sindicatele afiliate la Federatia „Solidaritatea Sanitara” o mediaza dorim sa corectam acest lucru atat pentru viitor, cat si pentru ultimii trei ani, pentru toti angajatii din sectorul public de sanatate care inteleg sa fie alaturi de noi in acest demers.”, a mai transmis Solidaritatea Sanitara.

Etichete: solidaritatea sanitara, drepturi salariale, calcul salariu de baza,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: