Modul de evolutie al complicatiilor la pacientii cu Covid-19 din terapie intensiva starneste ingrijorare

09/04/2021

Modul de evolutie al complicatiilor la pacientii cu Covid-19 din terapie intensiva starneste ingrijorare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/modul-de-evolutie-al-complicatiilor-la-pacientii-cu-covid-19-din-terapie-intensiva-starneste-ingrijorare/

Managerul Institutului ‘Marius Nasta’, Beatrice Mahler, atrage atentia asupra simptomelor care trebuie atent monitorizate la persoanele cu comorbiditati sau persoanele varstnice in treilea val al pandemiei si care impun consultul medical.

“As vrea sa atrag atentia asupra simptomatologiei care ar trebui sa trimita pacientul catre un consult medical in spital. Daca in valul doi vorbeam in mod deosebit de o monitorizare a saturatiei, sigur, saturatia ramane un parametru care trebuie monitorizat acasa, dar este extrem de important ca persoanele, mai ales cele care au comorbiditati sau sunt persoane varstnice, sa isi monitorizeze pofta de mancare, lipsa poftei de mancare este un semnal de alarma, somnolenta excesiva si presiunea care apare la nivelul toracelui, durerea toracica difuza. Sunt trei simptome care trebuie atent monitorizate la aceste categorii de persoane si care trebuie sa indice o posibila evolutie spre agravare si impun consultul medical”, a sustinut Dr. Beatrice Mahler, citata de Agerpres.

Ea a mai adaugat ca este ingrijorator modul de evolutie al complicatiilor sau formele de complicatii care apar la pacientii cu Covid-19 din terapie intensiva.

“Un lucru extrem de ingrijorator este modul de evolutie al bolii COVID la pacientii critici si complicatiile care apar mai frecvent la pacientii din terapie intensiva. Ca o caracteristica a valului trei, in Institutul ‘Marius Nasta’ constatam aparitia mai frecventa a evenimentelor trombotice arterio-venoase, complicatii de temut ale evolutiei in terapie intensiva a pacientilor cu infectie SARS-COV-2. In ultimele saptamani am avut o serie de pacienti, unii fara comorbiditati, care au dezvoltat tromboze arteriale, cu ischemii de membre superioare sau membre inferioare, care in urma consultului efectuat de catre colegii nostri din chirurgie vasculara au avut indicatie de amputatie”, a mai precizat managerul Institutului ‘Marius Nasta’ din Capitala, potrivit sursei citate.

Etichete: complicatii covid, complicatii covid-19, presiunea la nivelul toracelui,

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: