Modificarea procesului de despagubire in cazul de malpraxis

02/09/2013

Modificarea procesului de despagubire in cazul de malpraxis

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/modificarea-procesului-de-despagubire-in-cazul-de-malpraxis/

malpraxisPrin Legea privind raspunderea civila a personalului medical, un pacient nemultumit de serviciile medicale poate solicita despagubiri patrimoniale in cazul producerii unor leziuni sau despagubiri morale. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a precizat modificarea care va fi implementata prin rolul asiguratorului in procesul de mediere intre medic si pacient.

Modificarea procesului de despagubire in cazul de malpraxis

Modificarea presupune ca asiguratorul poate plati un expert care sa stabileasca daca este vorba sau nu de malpraxis. In urma investigarilor, intelegerea amiabila trebuie sa se stabileasca in maxim 6 luni.

In urma acestui interval de 6 luni, daca nu se ajunge la un consens, pacientul poate actiona in instanta pentru a-si cere drepturile.

“Noi incercam sa-i oferim pacientului posibilitatea sa se inteleaga cu doctorul, utilizand serviciile pe care i le pune la dispozitie asiguratorul, in sensul in care asiguratorul plateste un expert daca este nevoie sa spuna este sau nu este malpraxis sau in ce masura a produs un prejudiciu acelui pacient, deci nu-l costa pe pacient, ii oferim aceasta posibilitate”, a precizat Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii.

Directiva transfrontaliera a serviciilor medicale

Incepand cu luna octombrie, cetatenii romani vor putea beneficia de servicii medicale oferite de alte state membre UE.

Ministrul Eugen Nicolaescu a precizat ca, pe baza Directivei transfrontaliere a serviciilor medicale, se deconteaza contravaloarea serviciilor primite in acea tara la nivelul din Romania. Restul costurilor vor fi suportate de beneficiar.

Alte proiecte de lege vizate de ministerul Sanatatii se refera la legea salarizarii medicilor, aflata in dezbatere publica, si statutul spitalului public.

Pachetul de servicii medicale de baza trebuie sa fie elaborat pana la 30 septembrie, a precizat Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Raport OMS: Rata de descrestere mai redusa a cazurilor de Covid-19

O delegatie medicala din Romania a plecat sa ajute Slovacia in lupta cu pandemia

Sibiu | Unele cadre medicale inca locuiesc la hotel, de teama sa nu isi imbolnaveasca familiile

Conferinta de Medicina Familiei cu participare internationala – 23-27 martie 2021

Romania, pe locul doi in UE la administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-Covid | Locul sase la nivel mondial