Modificare legislativa pentru programele nationale de sanatate

09/10/2013

Modificare legislativa pentru programele nationale de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/modificare-legislativa-pentru-programele-nationale-de-sanatate/

poza ministerul sanatatiiProgramele nationale de sanatate ar trebui gestionate in acelasi loc, conform declaratiilor ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Trei programe nationale de sanatate, cele pentru cancer, diabet si transplant, sunt prioritare in 2014, dorindu-se a se ajunge la statutul de etalon a acestor programe nationale.

Programele nationale ar trebui gestionate intr-un singur loc

Ministrul Sanatatii a precizat stabilirea unei modificari legislative in ceea ce priveste programele nationale de sanatate. Alaturi de reprezentantii CNAS, ministerul Sanatatii a ajuns la concluzia ca programele ar trebui gestionate in locul in care se fac politicile sanitare.

“Urmand ca elaborarea, care sa se realizeze impreuna cu asociatiile de pacienti, stabilirea cadrului organizatoric, functional si monitorizarea modului in care aceste programe se deruleaza sa se faca printr-o structura de specialitate a MS iar CNAS, care are expertiza cea mai buna in domeniul contractarii si finantarii, sa preia aceasta activitate”, a precizat ministrul Eugen Nicolaescu.

Cancerul, diabetul si transplantul – in lista prioritatilor

Programele nationale pe care ministerul Sanatatii doreste sa le aduca la cel mai bun nivel vizeaza cancerul, diabetul si transplantul.

In vederea transplantului, ministrul Eugen Nicolaescu a specificat nevoie de crestere a nivelului de informare in randul populatiei prin campanii de informare.

In acelasi timp, este nevoie de cresterea numarului de centre de recoltare de organe.

“Avem medici exceptionali, trebuie sa mai dezvoltam in mare parte infrastructura, sa punem la punct registrul national de transplant”, a adaugat ministrul Eugen Nicolaescu.

Ministrul Sanatatii a precizat ca bugetul pentru anul 2014 va creste si va putea asigura integral cele trei programe nationale mentionate.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: