Moderna va solicita o autorizare a vaccinului sau anti-Covid pentru grupa de varsta 12 si 17 ani

24/05/2021

Moderna va solicita o autorizare a vaccinului sau anti-Covid pentru grupa de varsta 12 si 17 ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/moderna-va-solicita-o-autorizare-a-vaccinului-sau-anti-covid-pentru-grupa-de-varsta-12-si-17-ani/

Compania Moderna va depune, la inceputul lui iunie, o cerere de autorizare de introducere pe piata din Uniunea Europeana a vaccinului sau anti-COVID-19 pentru grupa de varsta intre 12 si 17 ani, realateaza AFP.

Considerand ca, “pana in vara, toti adultii care doresc sa fie vaccinati vor fi primit o prima doza”, seful companiei, St├ęphane Bancel, a estimat ca “va fi necesar apoi ca foarte repede sa fie vizati adolescentii de la 12 la 17 ani”, scrie si Agerpres.

In Europa numai vaccinul de la Pfizer/BioNTech este autorizat pentru tinerii cu varste cuprinse intre 16 si 18 ani. Cele doua companii a solicitat, de asemenea, si autorizarea serului pentru copiii intre 12 la 16 ani.

“Ideal ar fi sa-i protejam inainte de sfarsitul lui august. Daca nu ne vaccinam masiv, riscul unui al patrulea val nu poate fi exclus”, a explicat CEO-ul Moderna, St├ęphane Bancel.

In prezent, Moderna testeaza eficienta a trei rapeluri diferite, studii pentru care asteapta primele rezultate la inceputul lui iunie, inainte de alte teste umane in vara pentru “a furniza datele catre agentiile de reglementare in august, pentru omologare in septembrie”.

Etichete: vaccin anti-covid moderna, vaccinare adolescenti, vaccinare anti-covid copii

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: