Moderna va lucra la adaptarea vaccinului anti-Covid impotriva Omicron

22/12/2021
Moderna va lucra la adaptarea vaccinului anti-Covid impotriva Omicron

Moderna va lucra la adaptarea vaccinului anti-Covid impotriva Omicron

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/moderna-va-lucra-la-adaptarea-vaccinului-anti-covid-impotriva-omicron/

Compania farmaceutica americana Moderna va incepe, din ianuarie, sa lucreze la o adaptare a vaccinului sau impotriva variantei Omicron, relateaza EFE.

Repezentantii companiei au precizat castudiile clinice vor fi lansate la inceputul anului viitor, dupa incheierea vacantei de sfarsit de an.

Vicepresedintele Dan Staner a explicat ca a luat decizia de a lucra “la un vaccin specific”, dar a recunoscut ca sunt necesare “mai multe luni” pana cand acesta va putea fi utilizat, avand in vedere ca va trebui testata eficienta sa si sa fie lansat procesului de fabricatie, relateaza si Agerpres.

In fata aparitiei si raspandirii deja a variantei Omicron, responsabilul de la Moderna a subliniat ca au fost deja prezentate rezultatele testelor actualului lor vaccin impotriva Omicron.

El a mai precizat ca o doza de supra-rapel de 50 de micrograme – jumatate din cantitatea utilizata la primele doua doze – creste de 37 de ori anticorpii neutralizanti impotriva Omicron. In cazul administrarii a 100 de micrograme, anticorpii vor creste de 83 de ori.

Pornind de la aceste date, autoritatile sanitare vor evalua cantitatea de vaccin care trebuie injectata la doza de supra-rapel, cel putin la persoanele cu risc major de contagiere cu COVID-19.

Etichete: vaccin moderna, vaccin anti-covid moderna, vaccin moderna omicron

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: