Moderna a inceput sa testeze vaccinul sau anti-Covid pe copii

17/03/2021
Moderna a inceput sa testeze vaccinul sau anti-Covid pe copii

Moderna a inceput sa testeze vaccinul sau anti-Covid pe copii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/moderna-a-inceput-sa-testeze-vaccinul-sau-anti-covid-pe-copii/

Compania Moderna a anuntat ca a inceput sa testeze vaccinul sau anti-COVID-19 pe cateva mii de copii cu varste cuprinse intre sase luni si unsprezece ani, informeaza AFP.

Acest studiu clinic vizeaza in total 6.750 de copii din Statele Unite si Canada, au precizat reprezentantii companiei, dupacum relateaza si Agerpres.

In prezent, caccinul Moderna este autorizat doar pentru persoanele de peste 18 ani, in America de Nord, in Uniunea Europeana si in cateva alte tari, precum Israel si Singapore.

Noul studiu, in cadrul caruia primele doze au inceput sa fie administrate, va permite cercetatorilor de la Moderna sa studieze “siguranta, toleranta, reactogenitatea (producerea de efecte secundare, n.r.) si eficacitatea vaccinului”, a precizat compania americana intr-un comunicat.

Intr-o prima etapa, doua dozaje diferite vor fi studiate pentru copiii cu varste cuprinse intre doi si 11 ani si trei dozaje (inclusiv unul mai putin concentrat) la bebelusii cu varste cuprinse intre sase luni si doi ani.

Odata stabilit cel mai bun dozaj, alti copii vor primi un placebo, fapt care le va permite cercetatorilor sa compare grupul vaccinat cu cel nevaccinat.

Copiii vor fi monitorizati timp de 12 luni dupa cea de-a doua injectie.

Alte studii ale vaccinului Moderna sunt in desfasurare incepand din decembrie 2020 pe adolescenti cu varste cuprinse intre 12 si 18 ani. Acel studiu cuprinde aproximativ 3.000 de participanti.

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de Moderna se bazeaza pe tehnologia ARN mesager.

Etichete: vaccin moderna, vaccin anti-covid, teste vaccin anti-covid la copii, ARN mesager

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: