Modalitatea de programare pentru vaccinarea anti-Covid in etapa a doua

13/01/2021

Modalitatea de programare pentru vaccinarea anti-Covid in etapa a doua

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/modalitatea-de-programare-pentru-vaccinarea-anti-covid-in-etapa-a-doua/

Platforma de programare pentru etapa a doua a campaniei de vaccinare anti-covid va fi operationala din data de 15 ianuarie.

“Platforma va fi gata pe data de 15 ianuarie, de la ora 15,00, se va putea incepe programarea persoanelor pentru etapa a doua in centrele de vaccinare care vor fi pregatite. Modalitatea de programare va fi pentru persoanele cu varsta peste 65 de ani – programarea se poate face individual, se poate face prin medicul de familie, se poate face prin serviciile de call center. Si aici, ca noutate, vom avea un numar unic, la nivel national – 021.414.44.25. Practic, sunand la acest numar, apelurile vor fi preluate in cele 42 de call center-uri distribuite la nivelul fiecarui judet. O alta modalitate de programare se poate face prin directia de asistenta sociala din primarii sau prin intermediul apartinatorilor, care pot sa-si faca cont si sa inscrie pana la maximum 10 persoane din aceeasi familie”, a declarat presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2 intr-o conferinta de presa.

In etapa a doua a campaniei de vaccinare vor intra persoanele care sunt incluse in grupele de risc, varstnicii cu boli cronice, precum si persoanele care deservesc activitati esentiale.

Potrivit medicului, pentru pacientii aflati sunt in evidenta cu boli cronice, sub varsta de 65 de ani, programarea se face prin medicul de familie.

“Daca persoana respectiva nu are acces la un medic de familie sau nu are medic de familie, se poate face programare prin serviciul de call center, individual, pe pagina web, prin directia de asistenta sociala sau prin intermediul apartinatorilor”, a mai precizat Dr. Valeriu Gheorghita.

De asemenea, programarea persoanelor care deservesc activitati esentiale se va face prin angajator.

Cand angajatorul inscrie persoanele pe care le are angajate sau in contract de prestari pentru acele activitati esentiale, beneficiarul poate sa-si stabileasca, dupa ce este validat de angajator, ziua si centrul unde vrea sa se vaccineze.

Etichete: vaccinare anti-covid, programare vaccinare anti-covid, etapa a doua vaccinare

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: