Ministrul Sanatatii vrea actualizarea trimestriala a listei cu medicamente compensate

21/05/2018

Ministrul Sanatatii vrea actualizarea trimestriala a listei cu medicamente compensate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-vrea-actualizarea-trimestriala-a-listei-cu-medicamente-compensate/


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, vrea actualizarea trimestriala a listei cu denumirile medicamentelor de care beneficiaza asiguratii pe baza de prescriptie medicala si a celor acordate in cadrul programelor nationale de sanatate.

Ministerul Sanatatii a organizat o sedinta publica de dezbatere a proiectului de HG privind modificarea si completarea anexei la HG nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzand denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, precum si denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor care se acorda in cadrul programelor nationale de sanatate, relateaza Agerpres.

“Noi avem un Ordin – 861, care spune ca aceasta lista a compensatelor se actualizeaza cel putin o data pe an. Noi am facut-o anul trecut de mai multe ori, anul acesta deja urmeaza a doua oara, dar atat pentru noi, cat si pentru producatori e important sa avem o predictibilitate si atunci vom stabili niste termene clare – o data pe trimestru sa actualizam aceasta lista. (…) In momentul actualizarii sa avem gata si protocoalele, astfel incat medicamentul sa ajunga cat mai repede la pacient”, a declarat Pintea, potrivit sursei mentionate.

Referitor la proiectul de HG care a fost dezbatut, ea a mentionat ca deja se lucreaza la protocoalele terapeutice.

“Noi am convocat comisiile de specialitate si deja se lucreaza, astfel incat sa scurtam acest timp (intre aprobarea HG si aparitia protocoalelor terapeutice – n.r.). Incercam ca pacientul sa aiba acces cat mai repede la medicamentele pe care noi le promovam acum, prin aceasta hotarare de Guvern”, a spus ministrul Sanatatii conform sursei mentionate.

Autor: Anca Rusen

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

EMA: Tarile UE trebuie sa utilizeze toate optiunile disponibile de vaccinare pentru a combate pandemia

Implementarea treptata a contributiei personale a asiguratilor pentru servicii medicale private (CNAS)

Citu: Avem doze de vaccin pentru toata lumea. Nu ar trebui sa avem discutii despre valul patru

Andrei Baciu: Vor exista resurse suplimentare de finantare la nivel european pentru combaterea cancerului

Seful CNAS spune ca reglementarea contributiei personale va aduce transparenta si predictibilitate