Ministrul Sanatatii: Urmeaza o luna grea | Ce se intampla daca apar cazuri Covid-19 in scoli

08/09/2020

Ministrul Sanatatii: Urmeaza o luna grea | Ce se intampla daca apar cazuri Covid-19 in scoli

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-urmeaza-o-luna-grea-ce-se-intampla-daca-apar-cazuri-covid-19-in-scoli/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca daca vor fi respectate regulile si precautiile, de la jumatatea lunii octombrie Romania ar putea intra pe o panta descendenta a cazurilor de Covid-19

“Este o luna de incercare, este o luna grea si daca noi, toti, vom fi parteneri pentru a respecta regulile, atunci cred ca la jumatatea lunii octombrie ne putem gandi la o panta descendenta. Pana atunci nu ne ramane decat sa gestionam cresterea care noi credem ca va fi mai mica in aceasta perioada. O crestere asumata odata cu deschiderea anului scolar si campania electorala”, a declarat ministrul Sanatatii la TVR, citat si de Agerpres.

Vizavi de deschiderea anului scolar, Tataru precizeaza ca in acest moment sunt 43 de localitati care au indicele de infectare peste 3 la mie, situatie in care cursurile se vor desfasura on-line.

De asemenea, alte 14 localitati au indicele intre 1 si 3 la mie, ceea ce inseamna un sistem mixt, on-line si cu prezenta fizica, in timp ce 2.728 localitati au indicele de infectare sub 1 la mie si se permit cursurile scolare in clasa. In aceasta ultima situatie trebuie respectate regulile de distantare fizica si dezinfectie, a subliniat el.

Demnitarul a explicat si ce se intampla daca apar cazuri de infectare la copii.

“In momentul in care avem intr-o clasa un copil cu infectie cu SARS-CoV-2, atunci acel copil merge catre unitatea spitaliceasca iar ceilalti sunt in carantina la domiciliu si clasa se inchide 14 zile. In conditiile in care avem trei copii in trei clase diferite, acestia merg catre unitatile medicale iar ceilalti merg in carantina la domiciliu pentru 14 zile si scoala se inchide”, a mai afirmat Nelu Tataru, potrivit surselor citate.

Etichete: cazuri covid scoli, covid la copii, crestere cazuri coronavirus, inceperea scolii pandemie, nelu tataru

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: