Ministrul Sanatatii: Transmiterea comunitara exista in acest moment, devine accentuata

22/06/2020

Ministrul Sanatatii: Transmiterea comunitara exista in acest moment, devine accentuata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-transmiterea-comunitara-exista-in-acest-moment-devine-accentuata/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca in prezent avem o transmitere comunitara a cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

“In masura in care aceste reguli sunt respectate, atat eu cat si colegii mei putem gestiona aceste cresteri care sunt niste cresteri progresive, nu sunt niste cresteri exponențiale si putem gestiona acele cazuri care se gasesc in acest moment in terapie intensiva. Noi am plecat pe o panta descendenta in care aveam o transmitere de 0,6, 0,7 si am ajuns la o transmitere de 1,2, 1,4.”, a declarat Nelu Tataru la postul Digi24.

Potrivit demnitarului, in aceste conditii numarul cazurilor s-au putea chiar tripla. Pentru a nu se ajunge in aceasta situatie, el a facut din nou apel la respectarea normelor de igiena si distantare.

“Suntem intr-un moment in care gestionam, dar transmiterea comunitara exista in acest moment, devine accentuata si ne apropiem de un moment in care o sa vedem ca avem dublare sau triplare de cazuri pe zi. Acela va fi momentul in care vom avea o problema. Nu suntem la acel moment, dar repet: Ca sa nu ajungem acolo sunt regulile de igiena, de distanțare care trebuie pastrate”, a mai precizat ministrul Sanatatii, potrivit sursei citate.

Etichete: transmitere comunitara covid, cazuri covid, epidemie romania, nelu tataru

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: