Ministrul Sanatatii: Speram ca in a doua jumatate a lunii octombrie sa mergem pe o panta descendenta a cazurilor Covid

21/09/2020

Ministrul Sanatatii: Speram ca in a doua jumatate a lunii octombrie sa mergem pe o panta descendenta a cazurilor Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-speram-ca-in-a-doua-jumatate-a-lunii-octombrie-sa-mergem-pe-o-panta-descendenta-a-cazurilor-covid/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca se asteapta ca din a doua jumatate a lunii octombrie Romania sa intre pe o panta descendenta a numarului de cazuri de Covid-19.

“Avem o luna septembrie destul de incarcata: redeschiderea scolilor, cinematografelor, salilor de spectacole, reintoarcerea din concedii, aglomerarea mijloacelor de transport in comun, campania electorala, alegerile de pe 27 septembrie. Fiecare din aceste activitati are niste norme de aplicare si functionare in vederea bunei desfasurari si cu riscurile cat mai mici. Respectarea acestor reguli inseamna ramanerea pe un platou, in jur la 1.500 cazuri, sau alternand in jurul acestei cifre. Daca mentinem, atunci putem sa ne gandim in a doua jumatate a lunii octombrie ca putem avea si o panta descendenta. Mergem, deocamdata, pe acel platou. Suntem pe a doua cocoasa a primul val pandemic. Speram sa putem gestiona cu bine si acest inceput de scoala. In masura in care ramanem in acelasi registru, speram ca in a doua jumatate a lunii octombrie sa mergem pe o panta descendenta”, a declarat ministrul Sanatatii, citat de Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Boala venoasa cronica

Demnitarul a mai precizat ca o evaluare completa asupra efectelor redeschiderii scolilor va fi gata la sfarsitul lunii septembrie – inceputul lunii octombrie.

“Deocamdata gestionam toate cazurile si cele care apar noi in urma testarilor. Dar reperele noastre raman adresabilitatea la unitatile de primiri urgente, terapie intensiva si numarul de decese”, a mai adaugat Nelu Tataru, potrivit sursei citate.

Etichete: cazuri covid, epidemie coronavirus romania, scaderea numarului de cazuri covid, nelu tataru

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii de familie, voluntari in cadrul DSP Arad in lupta cu Covid-19

Prof. univ. dr. Daniel Coriu, noul presedinte al Colegiului Medicilor din Romania

Reglementari noi privind acordarea serviciilor medicale pentru pacientii cu COVID-19 | Rolul medicilor de familie

Bolnavii de tuberculoza si tratati la domiciliu vor beneficia de o indemnizatie de hrana

Germania face pregatiri pentru campania de vaccinare anti-Covid inainte de finalul anului