Ministrul Sanatatii spera ca niciun spital sa nu mai fie prins nepregatit la al doilea val de epidemie

29/04/2020
Ministrul Sanatatii spera ca niciun spital sa nu mai fie prins nepregatit la al doilea val de epidemie

Ministrul Sanatatii spera ca niciun spital sa nu mai fie prins nepregatit la al doilea val de epidemie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-spera-ca-niciun-spital-sa-nu-mai-fie-prins-nepregatit-la-al-doilea-val-de-epidemie/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, si-a exprimat speranta ca niciun spital sau directie de sanatate publica sa nu mai fie prinse nepregatite de un al doilea val de epidemie si sa se poata lua masuri urgente de izolare a posibilelor persoane infectate.

”Cum gestionam perioada de acum vom vedea si tine foarte mult de ce perioada vom avea in toamna spre iarna. Eu sper sa nu mai fie prins niciun spital nepregatit, cum a fost prins acum, sau nicio directie de sanatate publica nepregatita in a gestiona foarte rapid un focar in constituire, in conditiile in care noi reusim sa identificam un purtator al virusului, chiar si asimptomatic, care poate fi transmitator, sa il izolam, iar cel care are simptome sa il putem trata. Atunci putem preveni o raspandire in comunitate accelerata si putem gestiona mai bine decat acum un nou episod”, a declarat Tataru, la Digi 24, citat si de Agerpres.

Demnitarul a precizat ca va fi crescuta capacitatea de testare a populatiei, dar nu trebuie inlocuite masurile de preventie.

Continut educational:

‘Noi vom creste in aceasta perioada si capacitatea de testare, am ajuns la 75 de puncte care testeaza, peste 75.000 de teste pe zi. Avem rezultate in 24 de ore sau in aceeasi zi, dar noi nu trebuie sa ne lasam doar in baza acestor teste. Un test negativ nu ne certifica faptul ca, in urmatoarele doua zile, nu vom fi pozitivi, un test negativ nu trebuie sa ia de pe noi acea precautie pe care trebuie sa o avem tot timpul. Din punctul meu de vedere, o testare trebuie sa existe conform unei anchete sau unor protocoale, o testare nu trebuie sa inlocuiasca reguli de igiena, o testare nu trebuie sa inlocuiasca un examen clinic, o testare nu trebuie sa inlocuiasca momentul in care, daca am fost racit, sa nu stau in casa, sa nu ma izolez eu din proprie initiativa, sa nu sun medicul de familie. Sunt reguli care va trebui sa le trecem de la noi, personal medical sau cei care le instituim, sau le promovam, catre persoana civila sau populatia care trebuie sa si le insuseasca. Acel spalat pe maini cand venim de afara sau am pus mana pe suprafete comune, acel spalat pe fata, acea aerisire a hainelor cand venim de afara, acel biocid cu alcool 70 de grade”, a mai spus ministrul Sanatatii, potrivit surselor citate.

Etichete: epidemie covid-19, pandemie coronavirus, al doilea val de epidemie, preventie covid-19

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: