Ministrul Sanatatii, prezent la sedinta ordinara a Consiliului National al CMR

27/01/2017

Ministrul Sanatatii, prezent la sedinta ordinara a Consiliului National al CMR

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-prezent-la-sedinta-ordinara-a-consiliului-national-al-cmr/

cmr-min

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog: “Este important pentru cineva care este in pozitia de Ministru al Sanatatii sa apere profesia medicala si sa isi respecte colegii. Va asigur ca voi fi un partener al medicilor si nu un dusman. Doresc sa lucrez cu medicii pentru a elabora legea medicului.”

Presedintele CMR, Gheorghe Borcean: “Salutam pozitia Ministerului Sanatatii fata de profesia medicala si fata de corpul profesional.”

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a participat, vineri, la sedinta ordinara a Consiliului National al Colegiului Medicilor din Romania si i-a asigurat pe medici ca va fi un partener al lor si nu un dusman, ca va lucra cu medicii pentru a elabora legea medicului, intrucat Colegiul Medicilor, in  calitate de cel mai reprezentativ for al medicilor din Romania, este cel care trebuie sa lucreze la lege.

Nu mi-am rapit din timp ci mi-am facut datoria sa fiu astazi alaturi de dumnevoastra pentru ca eu, in primul rand, sunt medic.Asa cum stiti am colaborat cu Colegiul Medicilor si in perioada in care am fost Secretar al Comisiei de Sanatate cu discutii mai mult sau mai putin pe aceeasi linie insa finalul intotdeauna a fost bun pentru profesia medicala.
Eu cred ca este important pentru cineva care este in pozitia de Ministru al Sanatatii sa apere profesia medicala si sa isi respecte colegii. Cred ca avem nevoie de respect si cred ca avem nevoie de mai multa unitate indiferent daca facem parte din Colegiul Medicilor sau nu, daca suntem intr-o alta organizatie, toti suntem medici.

Vreau sa va asigur de faptul ca Ministerul Sanatatii, atata timp cat eu voi fi acolo, va fi un partener al medicilor si nu un dusman al lor si vreau  sa va schimbati perceptia fata de Ministrul Sanatatii, fata de institutia de Ministru al Sanatatii pentru ca eu va respect pe fiecare dintre dumnevoastra si va consider colegi.Dupa cum stiti, in programul de guvernare avem prins ca, pana la sfarsitul anului, vom avea o noua lege a sanatatii. Eu spun ca vom avea un nou pachet de legi pe sanatate si una dintre componentele acestui pachet va fi legea medicului. Tot in programul de guvernare scrie ca nu vor mai fi norme de aplicare la legi. Asa cum stim, de-a lungul timpului, aceste norme de aplicare au schimbat esenta legii, au schimbat sensul, au schimbat modul de aplicare si atunci vom avea bucati mici de lege a sanatatii: legea medicului, legea spitalului, legea asistentului medical, etc.
Doresc, si am spus-o si la intalnirea cu biroul dumnevoastra executiv, si o spun si acum public: doresc sa lucrez cu medicii pentru a elabora legea medicului, nimeni nu poate sa elaboreze legea medicului mai bine decat medicii. Eu cred ca dumnevoastra, in calitate de cel mai reprezentativ for al medicilor din Romania, sunteti cei care trebuie sa lucreze la lege. Noi vom amenda, vom corecta, vom negocia in ceea ce priveste prevederile pe care le veti propune dumnevoastra, insa, in esenta, legea medicului va fi facuta de medici si eu cred ca asta este datoria nostra si, in acelasi timp, cred ca  doar asa putem sa ne protejam, daca avem o lege clara, o lege facuta de noi, o lege facuta de noi cei care intelegem sistemul si contez pe dumnevoastra ca parteneri si va rog sa contati si dumnevoastra pe mine ca si doctor si pe mine ca si ministru.

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Gheorghe Borcean, saluta pozitia ministerului fata de profesia medicala si fata de corpul profesional si isi doreste o colaborare institutionala intre Ministerul Sanatatii si CMR in realizarea proiectelor de acte normative in domeniu.

CMR saluta pozitia Ministerului Sanatatii fata de profesia medicala si fata de corpul profesional. Ne dorim o colaborare intre cele doua institutii in realizarea proiectelor de acte normative in domeniu.
In acest sens, in sedinta de azi, printr-o decizie a Consiliului National, s-a initiat procedura prin care institutia noastra sa redacteze un set de idei primordiale care trebuie sa fie cuprinse in legea profesiei medicale.”
 
Colegiul Medicilor din Romania

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Solidaritatea Sanitara: 23% din munca unui medic dintr-un spital Covid este neplatita

Managerul SJU Bistrita: Dati drumul la tratamentul antiviral din zona de prespital

ECDC: Sezonul gripal ar putea fi unul sever

Arafat: Solidaritatea pe care o vedem ne face sa simtim ca suntem cu prietenii alaturi

Un medic propune ca antiviralul Favipiravir sa poata fi cumparat din farmacii