Ministrul Sanatatii precizeaza ca situatia privind centrele de permanenta va fi rezolvata pana la sfarsitul saptamanii

03/10/2018

Ministrul Sanatatii precizeaza ca situatia privind centrele de permanenta va fi rezolvata pana la sfarsitul saptamanii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-precizeaza-ca-situatia-privind-centrele-de-permanenta-va-fi-rezolvata-pana-la-sfarsitul-saptamanii/


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat ca pana la finalul saptamanii situatia privind plata restantelor din centrele de permanenta va fi rezolvata, intrucat au fost alocate sume in acest sens.

“In luna iunie s-a facut o deblocare a fondului de rezerva pentru plata restantelor in centrele de permanenta. Pentru ca a fost anul acesta un tarif majorat, s-au infiintat foarte multe centre in prima jumatate a anului si a fost nevoie de rectificare bugetara care a intarziat din motivele pe care le cunoasteti, dar am discutat cu reprezentantii CNAS pentru ca ei finanteaza centrele de permanenta. Pana la sfarsitul acestei saptamani situatia va fi rezolvata, pentru ca la rectificare s-au alocat sume pentru plata orelor din centrele de permanenta”, a afirmat ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Reamintim ca Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) sustine ca medicii care lucreaza in centre de permanenta nu au primit de la Casele Judetene de Asigurari de Sanatate banii pentru orele petrecute in garzi, iar in cazul in care intarzierea platilor se prelungeste medicii de familie sunt hotarati sa demareze actiuni legale de recuperare a sumelor restante.

“Suntem in a patra luna de cand medicii care lucreaza in centre de permanenta nu au primit de la Casele Judetene de Asigurari de Sanatate banii pentru orele petrecute in garzi. Intarzierea este justificata diferit la nivelul fiecarei case judetene de sanatate, dar explicatia este una singura: nu s-au alocat la timp fondurile necesare de la Ministerul Finantelor. Aceste sume cuvenite conform clauzelor contractuale sunt necesare pentru plata angajatilor care lucreaza in centrele de permanenta si acoperirea cheltuielilor de functionare. In aceste conditii, in care de patru luni medicii de familie subventioneaza functionarea centrelor de permanenta, nivelul de nemultumire a medicilor este in continua crestere”, scrie in comunicatul SNMF remis Formare Medicala.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial