SNMF: Centrele de permanenta – ignorate de decidenti

02/10/2018

SNMF: Centrele de permanenta – ignorate de decidenti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/snmf-centrele-de-permanenta-ignorate-de-decidenti/


Suntem in a patra luna de cand medicii care lucreaza in centre de permanenta nu au primit de la Casele Judetene de Asigurari de Sanatate banii pentru orele petrecute in garzi. Intarzierea este justificata diferit la nivelul fiecarei case judetene de sanatate dar explicatia este una singura: nu s-au alocat la timp fondurile necesare de la Ministerul Finantelor.  
 
Aceste sume cuvenite conform clauzelor contractuale sunt necesare pentru plata angajatilor care lucreaza in centrele de permanenta si acoperirea cheltuielilor de functionare. In aceste conditii in care de patru luni medicii de familie subventioneaza functionarea centrelor de permanenta, nivelul de nemultumire a medicilor este in continua crestere.  
 
In intreaga tara sunt acum 352 centre de permanenta. Marea lor majoritate functioneaza in zonele rurale sau izolate precum si in zone urbane in locul camerelor de garda ale spitalelor desfiintate.  
 

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Psoriazis

Centrele de Permanenta au fost create pentru asigurarea continuitatii asistentei medicale primare dar ele reprezinta in acelasi timp o  solutie privind accesul la servicii medicale de urgenta pentru pacientii din mediul rural.  In aceste centre se salveaza vieti  care altfel s-ar pierde pana la interventia serviciilor de urgenta specializate.
 
Daca intarzierea platilor se prelungeste, medicii de familie sunt hotarati sa demareze actiuni legale de recuperare a sumelor restante.    

Presedinte SNMF                                                   
Dr. Dina Mergeani                                           

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. calian ana adriana says:

    Sunt de acord, mai ales ca fiind medic de familie, imi desfasor activitatea *cu weekenduri pierdute, concedii ciopartite, sarbatori inexistente, insomnii, nervozitate, uneori depresii, dezgust…fata de tot ce se intampla…) in unul din Centrele de permanenta !!!!! M-am gandit si eram aproape hotarata (am si depus cererea la CAS ) ca din noiembrie sa renunt …, dar colegii mei, putini cat am mai ramas, duc munca asidua de convingere sa-ncerc sa mai rezist !!!! Nu stiu ce sa fac, nu stiu daca daca mai rezist sistemului (am o varsta, sunt pensionista )…, dar ma gandesc si la colegi, la personalul medfical, la pacienti….!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: