Ministrul Sanatatii: Prea multi pacienti si prea putine spitale

13/02/2020
Ministrul Sanatatii: Prea multi pacienti si prea putine spitale

Ministrul Sanatatii: Prea multi pacienti si prea putine spitale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-prea-multi-pacienti-si-prea-putine-spitale/

Victor Costache, ministrul Sanatatii, a declarat cain Romania exista multi pacienti si prea putine spitale si ca pana la construirea unora noi, ar trebui sa fie folosite cele are au locuri dar nu pot fi utilizate din cauza legislatiei.

“Un pacient din doi moare in spitalele noastre inutil. Avem prea multi pacienti si prea putine spitale. Ne chinuim sa construim spitale regionale si am reusit sa punem acest mega proiect de infrastructura atat de important pentru pacientii din Romania in linie dreapta. Dar primele spitale vor fi construite in 2027. Tot insist sa avem o harta. Aceste spitale vor fi construite in Cluj, Iasi si Craiova. Ce facem in restul tarii? Trebuie sa ne modernizam spitalele publice pe care le avem. Avem locuri in spitale pe care nu le folosim datorita legislatiei si pana ne modernizam spitalele si construim altele noi, haideti sa folosim si spitalele pe care le avem in interesul pacientilor”, a declarat Victor Costache, ministrul Sanatatii.

Potrivit demnitarului, programele nationale de sanatate derulate de Ministerul Sanatatii si de la CNAS au primit mai multi bani.

De asemenea, reamintim ca OUG care reglementeaza accesul pacientilor la servicii medicale la furnizorii publici si privati, a fost publicata in Monitorul Oficial.

Etichete: spitale publice, spitale private, internare spitale, servicii medicale, programe nationale de sanatate

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: