Ministrul Sanatatii: Pana la sfarsitul saptamanii sper sa reusim sa operationalizam online-ul anchetei epidemiologice

05/11/2020
Ministrul Sanatatii: Pana la sfarsitul saptamanii sper sa reusim sa operationalizam online-ul anchetei epidemiologice

Ministrul Sanatatii: Pana la sfarsitul saptamanii sper sa reusim sa operationalizam online-ul anchetei epidemiologice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-pana-la-sfarsitul-saptamanii-sper-sa-reusim-sa-operationalizam-online-ul-anchetei-epidemiologice/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca dupa operationalizarea platformei digitale Corona-Forms, pana la finalul saptamanii s-ar putea ca si anchetele epidemiologice sa fie disponibile online.

“De ieri (miercuri n.r.) s-a operationalizat platforma digitala Corona-Forms prin care, odata ce un rezultat pozitiv al unui laborator e introdus in acea platforma, ajunge in acelasi timp si la pacient, prin SMS, primeste si electronic, pe adresa de e-mail, ajunge si la medicul de familie, prin identificare din CNP, ajunge si la DSP. DSP-ul, in acel moment, furnizeaza decizia de izolare si furnizeaza si acea decizie catre medicul de familie de concediu medical. Legatura se face, in acelasi timp, si cu SIUNIU de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, iar de astazi pana la sfarsitul saptamanii sper sa reusim sa operationalizam inclusiv online-ul anchetei epidemiologice care va usura foarte mult activitate fiecaruia dintre ei. Odata primit acel rezultat, pacientul e luat in evidenta de medicul de familie. Medicul de familie, daca este un rezultat SARS-CoV-2 pozitiv, gestioneaza ca SARS-CoV-2 pozitiv, monitorizandu-l. In conditiile in care apare o simptomatologie, acest pacient este programat pentru investigati, separat, la un centru dedicat, nu pe timp de noapte, pe timp de zi, programat. In masura in care evolutia este buna, revine in izolare, daca nu este buna, ramane in spital. In conditiile in care rezultatul este negativ, este tratata ca o infectie respiratorie, cu concediul aferent sau terapia aferenta”, a declarat Nelu Tataru, citat de Agerpres.

In context, ministrul Sanatatii a mai precizat ca in acest moment evalueaza, la nivel national, situatia paturilor de Terapie Intensiva si sursele de oxigen din spitale, recomandand managerilor unitatilor medicale sa-si adapteze spitalele in conformitate cu cerintele de pandemie.

Etichete: anchete epidemiologice, monitorizare pacient covid, platforma corona-forms

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: