Ministrul Sanatatii: Orice sugestie privind proiectul cu masurile sanitare de protectie in scoli este bine-venita

19/08/2020

Ministrul Sanatatii: Orice sugestie privind proiectul cu masurile sanitare de protectie in scoli este bine-venita

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-orice-sugestie-privind-proiectul-cu-masurile-sanitare-de-protectie-in-scoli-este-bine-venita/

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, a subliniat ca orice sugestie este bine-venita vizavi de proiectul normelor de instituire de masuri sanitare si de protectie in scoli in contextul pandemiei.

“Este un set de reguli atat pentru activitatea in bine-venita scoala, cat si in pauze, ce ar trebui sa faca corpul didactic, ce ar trebui sa faca acea medicina scolara in cadrul unui triaj observational. Orice sugestie este. Acest ordin va deveni functional in masura in care trecerea de Parlament a proiectului legislativ se va face cat mai repede. (…) Acel triaj epidemiologic sau acel triaj observational pe care il face parintele acasa trebuie adus la cunostinta la tot ce inseamna medicina scolara si, inclusiv, invatatorului sau profesorului care gestioneaza acel grup de copii. Noi trebuie sa ne gandim la sanatatea intregii clase si a intregului grup de elevi care se prezinta in acel moment la scoala. (…) Oricare dintre acesti copii are dreptul la sanatate, dar oricare dintre acesti copii are dreptul si la invatat”, a declarat ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Ministerului Sanatatii publicat un proiect privind masurile sanitare si de protectie in unitatile de invatamant in perioada pandemiei COVID-19.

Detalii despre proiect, AICI.

Totodata, si comunitatea medicilor de familie, prin intermediul SNMF, a facut cateva recomandari in acest sens. (detalii AICI)

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: