Ministrul Sanatatii: Nu putem crea discrepante salariale mari in unitatile sanitare

16/06/2022
Ministrul Sanatatii: Nu putem crea discrepante salariale mari in unitatile sanitare

Ministrul Sanatatii: Nu putem crea discrepante salariale mari in unitatile sanitare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-nu-putem-crea-discrepante-salariale-mari-in-unitatile-sanitare/

Trebuie gasita o solutie pentru ca salarizarea personalului din sanatate care nu este asimilat celui medical sa fie ‘oarecum proportionala’ cu ceilalti angajati, a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, care a adaugat ca nu pot fi create in interiorul unitatilor sanitare discrepante salariale foarte mari.

“Exista personal care nu este asimilat celui medical, este vorba de personal TESA sau personal auxiliar care isi desfasoara activitate in spitale, trebuie sa gasim o solutie pentru aceste categorii care asigura buna desfasurarea a actului medical. Nu putem crea in interiorul unitatilor sanitare discrepante salariale foarte mari, avand in vedere ca nu poate sa functioneze, spre exemplu, un spital fara servicii economice si administrative. Si acestia trebuie sa beneficieze de o salarizare care sa fie oarecum proportionala cu ceilalti angajati”, declarat ministrul Rafila, citat de Agerpres.

El a spus ca este o problema criza actuala, dar este convins ca se va gasi o solutie de dialog si un calendar cu cei care solicita majorarea salariilor.

El a mai adaugat ca, in Planul National de Redresare si Rezilienta nu este prevazuta scaderea salariilor medicilor.

“Eu nu am gasit in PNRR asa ceva, este vorba de managementul unitatilor sanitare si de pregatire profesionala, acolo sigur ca un anumit element, ca plata salariala, sa fie legata de performanta fiecaruia, de ceea ce face in mod efectiv, poate sa fie o discutie, dar in niciun caz nu se poate pune problema unei scaderi a salariilor”, a adaugat ministrul, potrivit susrei citate.

Mii de sindicalisti, angajati in sistemul public de sanatate si in cel de asistenta sociala, s-au adunat, miercuri, in Capitala, la un protest de amploare

Vezi revendicarile Sanitas, AICI.

Etichete: discrepante salariale spitale, salarii sanatate, protest sanitas, rafila

 

autor

Autor: Adriana Pavel

3 Comentarii

  1. Ilie says:

    În prezent a crescut punctul în asa fel ca la venitul brut laCMI în mediul rural a crescut cu 1000 lei cum sa ne descurcam cu 11000 lei venit brut mediu cu toate cheltuielile care au crescut. Iar cei din AIT impozitul mai mic și au dublat mentenanta la CMI. Oare este drept. Dumnezeu cu mila!

  2. Ilie says:

    Medicina de familie în mediul rural are un venit mediu lunar Brut de circa O suta milioane lei vechi datorita scăderi Natalității în condițiile în care administrația Locala continua angajările și creșterea substanțială aventurilor Oare este corect? Dumnezeu cu mila!!

  3. Nita Ioana says:

    Parera mea este ca este diferenta foarte mare intre salariile medicilor si cele ale asistentelor si vorbesc de asistentele cu studii superioare ,cu 4 ani de facultate.Marirea salariilor a fost facuta doar pentru medici, pentru a nu mai pleca peste hotare.Rusinica !

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: