Ministrul Sanatatii: Nu avem de ce sa renuntam la izolarea persoanelor infectate

14/02/2022
Ministrul Sanatatii: Nu avem de ce sa renuntam la izolarea persoanelor infectate

Ministrul Sanatatii: Nu avem de ce sa renuntam la izolarea persoanelor infectate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-nu-avem-de-ce-sa-renuntam-la-izolarea-persoanelor-infectate/

Chiar daca autoritatile iau in calcul renuntarea la masurile de restrictie in contextul pandemiei de Covid-19, ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, spune ca nu exista motiv pentru a se renunta si la izolarea persoanelor care sunt infectate cu noul coronavirus si au simptome.

“Trebuie sa stea in izolare. Si daca este bolnav de gripa, este bine sa stea in izolare. (…) Discutam de doua lucruri diferite: una este gravitatea bolii, gravitatea evolutiei si altceva este izolare. La orice fel de viroza, este bine sa stai cateva zile in izolare, incat sa nu iti imbolnavesti colegii, familia si asa mai departe. Nu avem de ce sa renuntam la izolarea persoanelor care sunt infectate si au simptome”, a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, intr-o conferinta de presa.

Totodata, el a precizat ca, deocamdata, nu exista inca un calendar al relaxarilor impuse in contextul pandemiei de COVID-19, avand in vedere ca situatia in sectiile de terapie intensiva este in continuare destul de serioasa.

De asemenea, in cadrul conferintei de presa de luni, Rafila a mai afirmat ca, in curand, s-ar putea renunta la tichetele oferite persoanelor care se vaccineaza cu schema completa impotriva noului coronavirus.

Etichete: izolare persoane infectate coronavirus, izolare persoane simptome covid,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: