Ministrul Sanatatii: Ne pregatim pentru un numar de cazuri de Covid-19 mai mare la ATI

29/07/2022
Ministrul Sanatatii: Ne pregatim pentru un numar de cazuri de Covid-19 mai mare la ATI

Ministrul Sanatatii: Ne pregatim pentru un numar de cazuri de Covid-19 mai mare la ATI

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-ne-pregatim-pentru-un-numar-de-cazuri-de-covid-19-mai-mare-la-ati/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, spune ca se asteapta la o crestere semnificativa a numarului cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2, in perioada urmatoare.

“Este o evolutie care este preocupanta pentru Ministerul Sanatatii, pentru autoritatile de sanatate publica. Ne pregatim pentru un numar de cazuri (COVID-19 – n.r) ceva mai mare la sectiile de ATI. Din fericire, numarul de paturi ocupate nu depaseste 15%, paturi de COVID-19, si 12% pentru paturile ATI. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa dezvoltam serviciile ambulatorii, incat sa putem sa asiguram si tratamentul ambulatoriu celor care au nevoie nu doar tratament spitalicesc”, a declarat ministrul Sanatatii, citat de Agerpres.

Potrivit demnitarului, trebuie luate masuri decente de preventie, recomandate, individuale care au si efect asupra comunitatii.

Intr-o declaratie anterioara, el a precizat ca introducerea obligativitatii mastii s-ar putea sa nu dea rezultatele scontate “dintr-un motiv foarte simplu – masca daca este purtata incorect este inutila”.

Totusi, el a recomandat purtarea mastii in utilizarea mastii de protectie in spatiile inchise aglomerate si in mijloacele de transport in comun pentru a limita raspandirea virsului SARS-CoV2. Numarul noilor cazuri creste de la o zi la alta.

Etichete: cazuri covid-19, ATI, masca de protectie, rafila

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: